Wilt u graag een mooie tuinafscheiding, maar twijfelt u tussen een hout beton schutting kopen of een houten schutting kopen? Lees dan hieronder meer over deze soorten schuttingen, zodat het gemakkelijker wordt om een keuze te maken.

Houten schutting

De houten schutting is een populaire keuze, omdat het een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Bovendien is er veel keuze in houtsoorten, waardoor er altijd wel iets is dat bij uw smaak past. U kunt zelf aan de slag met tuinhout en bijvoorbeeld hardhout of douglas hout kopen. Maar ook kant en klare tuinschermen zijn mogelijk. Deze zijn op maat gemaakt, waardoor je snel meters kunt maken bij het plaatsen. Bovendien zijn ze relatief eenvoudig te monteren, waardoor u met een beetje kluservaring ook zelf een houten schutting kunt plaatsen. 

Het nadeel van hout is dat het niet goed tegen vocht kan en uiteindelijk zal het dan ook vergaan. Hoe lang dat duurt, verschilt wel per houtsoort. Geïmpregneerd grenen gaat bijvoorbeeld minder lang mee dan hardhout. Het prijskaartje van hardhout is daardoor wel ook wat hoger.

Hout beton schutting

Hout beton schutting

Wilt u liever een schutting waar u lang plezier van heeft en toch ook een natuurlijke uitstraling? Dan is de hout beton schutting een goede keuze. Deze schutting bestaat uit betonpalen, een betonband en houten tuinscherm. Palen van hout zullen in de grond uiteindelijk gaan rotten, omdat hout niet zo goed tegen vocht kan. Bij beton is dat probleem niet aan de orde en daardoor blijft de schutting langer staan. De betonband onder het tuinscherm zorgt ook voor een langere levensduur, omdat het hout van het scherm door de betonband niet direct in contact komt met de grond. Hierdoor kan er geen vocht uit de grond in het hout trekken en zal het dus langer meegaan.

Door te kiezen voor een lage betonband en een hoog houten tuinscherm, heeft de hout beton schutting, ondanks het beton, toch ook natuurlijke uitstraling. Het is daardoor een goed alternatief voor een volledig houten schutting. Als u wel van een stoer accent houdt, kan een houten schutting met beton ook juist de perfecte keuze zijn. Denk aan de combinatie van donkergrijs beton en de lichte kleur van geïmpregneerd grenen. Dat vormt een mooi contrast en geeft een stoer tintje aan de neutrale uitstraling van het grenenhout. En als u kiest voor een hoge betonplaat met daarop een korter houten tuinscherm, dan wordt de uitstraling nog wat robuuster. Kortom er is veel mogelijk, aan u de keuze!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons