Als je je woning gaat verbouwen, moet je zorgen dat je dit goed organiseert. Wanneer je namelijk niet een strakke planning aanhoudt, is de kans groot dat je vertraging oploopt. Vertraging kan veel geld kosten en vandaar dat wij je graag een aantal handige tips geven om te zorgen dat je de hele klus goed kunt laten verlopen. Een van de dingen die mensen vaak vergeten bij de organisatie van de verbouwing, is waar ze met het bouwafval naartoe moeten gaan. Het is namelijk zo dat je altijd meer afval genereert dan je had verwacht. Zorg er daarom voor dat je je bouwafval snel en eenvoudig kunt afvoeren. Wij laten je graag zien hoe je dit kunt doen.

Huur een ruime container

Bij een verbouwing komt veel afval vrij. Wil je een nieuw dak laten maken, dan zal eerst het oude gesloopt moeten worden. Daar komen allerlei materialen bij vrij. Je kunt in dat geval het beste kiezen voor een container die geschikt is voor alle soorten afval. Zo heb jij geen omkijken naar het afvoeren van je bouwafval. Als je een container huren gaat, kun je kiezen uit meerdere groottes. Heb je heel veel afval, dan kun je voor een afvalcontainer van 15m3 kiezen. Hier kun je zeer veel afval in kwijt. Mocht je maar een kleine klus op het programma hebben staan, dan zou je ook voor de Big Bag puinzakken kunnen gaan. Hier past 1m3 aan afval in.

Huur een ruime container

Hoe lang wil je de container houden?

Als je nog niet helemaal weet hoe lang je de container nodig hebt, dan is het goed om te weten dat je bij de meeste bedrijven een termijn van acht weken hebt. Binnen deze acht weken zou je voldoende tijd moeten hebben om je verbouwing af te ronden. De kans is groot dat je je bouw en sloopafval container al veel eerder vol hebt. In dat geval kun je contact opnemen met je leverancier die vervolgens binnen maximaal twee dagen je container komt halen. Wil je gelijk weer een nieuwe aanvragen, laat dat dan gelijk weten. Zo komt je afvalstroom niet tot stilstand en komt je bouwafval dus niet in de weg te liggen.

Verbouwen in de winter?

De zomer is vaak de ideale periode voor een verbouwing van je dak, maar soms heb je niet de luxe om de periode te kiezen. Ga je in de winter verbouwen, dan is het goed om even te kijken of je misschien beter een dichte container kunt huren. Waait het namelijk hard, dan kan het gebeuren dat je bouwafval door de wind wordt meegenomen en dat kan problemen veroorzaken. Kijk daarom eens naar de gesloten containers. Deze zijn voorzien van handige luiken die je ook kunt vergrendelen. Hierdoor is je afval ook tegen regen beschermd.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons