Een schutting in elkaar zetten kan best een ingewikkelde taak lijken, vooral als je niet de meest ervaren doe-het-zelver bent. Maar maak je geen zorgen! Want het is eigenlijk veel makkelijker dan het lijkt. Kijk voor inspiratie en het beste aanbod op: https://homingxl.nl/schuttingen/hout/. Want met een paar eenvoudige materialen, wat basisgereedschap én een goed humeur kan iedereen in een mum van tijd een mooie schutting voor in de tuin maken. Hieronder doorlopen we het proces stap voor stap.

Stap 1: Verzamel materialen en gereedschap

De eerste stap bij het bouwen van een schutting is het verzamelen van alle benodigde materialen en het juiste gereedschap. Om je schutting te bouwen heb je natuurlijk ook planken en palen nodig. Klik hier voor een ruim assortiment in Douglas hout. Daarnaast heb je schroeven of spijkers, eventuele paalkappen, betonmengsel (als je betonnen funderingen gebruikt) en andere decoratieve stukken nodig. Je hebt ook basisgereedschap nodig, zoals een boormachine, een werkbank, waterpas, meetlint of liniaal en veiligheidsuitrusting, zoals handschoenen en oogbescherming.

Verzamel materialen en gereedschap

Stap 2: Bereid de palen voor

Als al je materialen verzameld zijn, kun je beginnen met het klaarmaken van de palen voor de installatie. Zaag iedere paal op maat en controleer goed of ze allemaal gelijk zijn voordat je verder gaat met de volgende stap. Palen kun je vervolgens op de juiste plaats zetten. Doe dit wel schutting voor schutting. Tip: gebruik voor het vastzetten van de paal snelbeton. Gebruik vervolgens je boor of schroefmachine set om nog eventuele paalkappen te installeren aan de bovenkant van elke paal. Deze zijn natuurlijk optioneel, maar geven wel een extra vleugje stijl. Boor tenslotte gaten voor in elke paal, voor de bevestiging van de panelen, en schuur ruwe randen met schuurpapier of een elektrische schuurmachine voordat je verder gaat met het aanbrengen van de voetstukken.

Stap 3: Voeten plaatsen

Nu je palen zijn voorbereid is het tijd voor de installatie van de schutting. Voordat je de palen en panelen op hun plaats zet, moet je eerst gaten graven voor eventuele betonnen voetstukken. Zodra de gaten zijn uitgegraven vul je ze met betonmix tot ongeveer 4 centimeter van de bovenkant voordat je water toevoegt en roert tot alles volledig gecombineerd is. Plaats de palen in de gaten en zorg ervoor dat ze gelijk blijven voordat je het betonmengsel een nacht laat drogen. Bij snelbeton gaat dit nog sneller. Volg altijd de instructies van de fabrikant.

Kortom, een schutting in elkaar zetten hoeft niet moeilijk te zijn! Met deze eenvoudige stappen kan iedereen snel zijn eigen aangepaste schutting plaatsen met minimale inspanning. Begin met het verzamelen van alle benodigde materialen en gereedschap en maak vervolgens de palen klaar, voor het graven van gaten, voor betonnen funderingen. Voeg naar wens extra decoratieve elementen toe en geniet van een succesvol afgerond project in je eigen tuin. Want met deze stappen kan iedereen zijn eigen unieke omheining plaatsen!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons