Wat je zelf doet, doe je (meestal) beter is een leuze die jij als (semi)-professionele doe-het-zelver hoog in het vaandel draagt. Toch bots je zoals iedereen wel eens op de grenzen van je eigen kunnen. Hoe vind je een juist evenwicht tussen zelf klussen en je professioneel laten bijstaan? Wij zetten je op weg.

Kleine versus grote klussen

Een van de standaardvragen om te peilen naar de handigheid van jonge mensen is de vraag ‘Kun je een muur verven?’. Hoewel je zou vermoeden dat de meesten ‘ja’ antwoorden, is dit niet altijd het geval. Voor jou als handige Harry, is een woonkamer restylen met een laagje verf een prima klus. Ook behangwerken zijn klusjes die je steevast aanneemt. 

Maar wat met de wat grotere klussen? Ze schrikken de jonge thuis doe-het-zelver af omdat ze complex zijn en heel wat vakkundigheid vragen. Dit is het moment waarop jij het verschil maakt! Voor de totale make-over van een  badkamer moet je over verschillende skills beschikken en dat is niet voor iedereen weggelegd. Het zijn bovenal projecten die je niet zomaar op 1-2-3 afwerkt en die een heel proces van renovatie vragen.

Badkamer renoveren

Badkamer renoveren

Een ruimte die niet op de favorietenlijst staat van de doe-het-zelver is de badkamer. Wanneer je zo’n project aanneemt, start je met de afbraakwerken. Na het uitbreken van de meubels, de tegels en misschien het plafond, kan het noodzakelijk zijn om alle leidingen bloot te leggen voor een duidelijk overzicht. Zeker wanneer je in een oud huis aan het renoveren bent, is een grondige check-up van de leidingen trouwens geen overbodige luxe. Niet echt je dada? Dan kan dit het punt zijn waarop je ervoor kiest om loodgieters te zoeken die jou met raad en daad kunnen bijstaan. 

Moeten de leidingen vernieuwd worden? Dan kan de loodgieter jou bijstaan van bij het uittekenen van de plannen tot en met het leggen en aansluiten van de nieuwe leidingen. Maak het jezelf niet nodeloos moeilijk en verlies geen uren tijd om uit te zoeken hoe je alles goed aangesloten krijgt. Doe op dat moment gewoon een beroep op een installatiespecialist.

Hetzelfde geldt trouwens voor het aansluiten van de elektriciteit. Misschien werd de elektriciteit voor de woning afgekeurd en moet je naast nieuwe leidingen, ook een nieuwe zekeringkast plaatsen. Waag je niet aan een klus waarmee je zelf niet vertrouwd bent en doe dan een beroep op professionele elektriciens uit je buurt. Voor je het weet werk je zo samen met een vast team aan professionals die samen met jou de moeilijkste klussen klaren. Het laat je toe om grotere projecten aan te nemen en dus ook om een grotere winstmarge te genereren. Alleen maar voordelen dus!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons