De zomer is alweer bijna voorbij en de laatste warme dagen beginnen er aan te komen. Een ideaal moment om nog een laatste barbecue voor je familie en vrienden te organiseren. Bij het organiseren van een barbecue komt er best veel kijken. Hoe organiseer je dan de perfecte barbecue? Wij geven je een aantal tips. 

Goede voorbereiding

Een barbecue organiseren begint bij een goede voorbereiding. Voordat je begint met het kopen van boodschappen, is het belangrijk om alvast te weten hoeveel mensen er zullen komen. Maak daarom een uitnodiging waarin gasten kunnen aangeven of ze wél of niet zullen komen. Zo voorkom je teleurstellingen. Naast het uitnodigen van gasten is het ook belangrijk om alvast na te bedenken of je op kolen of gas gaat barbecueën. Het barbecueën op kolen duurt namelijk een stuk langer. 

Vlees

Vlees

Bij een barbecue is het vlees natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar wat voor soort vlees haal je dan in huis? Meestal staat de hamburger op nummer 1 bij een barbecue. Het handige aan hamburgers is dat je er compleet je eigen draai aan kunt geven. Hamburgers kun je namelijk heel makkelijk zelf maken. Van varken, lams of rundvlees, of een combinatie van deze, ze zullen altijd goed in de smaak vallen bij je gasten. Je kunt ze ook zo groot maken als je zelf wilt. 

Weet je geen keuze te maken tussen alle soorten vlees in de supermarkt? Het kopen van een bbq pakket kan hierbij helpen. Dit zijn pakketten waarin verschillende soorten vlees voor jou en je gasten al zijn geselecteerd. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een eigen barbecue pakket samen te stellen. Dit scheelt ook erg veel tijd; je hoeft niet naar de supermarkt om boodschappen te kopen. 

Drinken

Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook lekkere drankjes. Je ziet vaak dat een barbecue gecombineerd wordt met een biertje of een wijntje. Nooit verkeerd natuurlijk, maar een keer wat variatie is ook fijn. Wat voor drankjes je kunt serveren tijdens de barbecue hangt natuurlijk ook van het vlees af. Wil je toch liever binnen genieten met vrienden of familie? Dan is het misschien handiger om een gourmet online bestellen

Een zomers drankje dat makkelijk zelf te maken is en altijd goed in de smaak zal vallen bij je gasten is Sangria. Het is een lekker fris drankje en ideaal te combineren met vleessoorten zoals biefstuk en varkenshaas. Daarnaast kun je ervoor kiezen om verschillende soorten sangrias te maken. Zo heb je de klassieke sangria met rode wijn, maar kun je ook voor een frisse versie gaan door het te combineren met een Cava. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons