Ben je toe aan een andere vloer in huis en ben je zelf handig? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit zelf te doen. Omdat het leggen van iedere vloer anders is, is het goed eerst te kijken welk type vloer je graag zou willen. Zo is een gietvloer vandaag de dag enorm populair, mede door de strakke en chique uitstraling en ook door het feit dat deze vloeren er makkelijk onderhouden zijn. Doordat gietvloeren geen naden hebben, is het voor stof en ander vuil veel lastiger om zich te kunnen hechten, waardoor het stofzuigen en dweilen van de vloer veel sneller klaar is, dan wanneer je bijvoorbeeld een laminaat of PVC vloer hebt. Wil je graag een nieuwe vloer en is je oog gevallen op een gietvloer? Dan hebben wij een aantal tips voor je, voor wanneer je deze zelf zou willen gaan leggen.

Zorg voor de juiste materialen

Voor het leggen van een gietvloer heb je allerlei materialen nodig. Om ervoor te zorgen dat je niet ergens halverwege hoeft te stoppen, is het dus zaak dat je dit allemaal in huis hebt voordat je begint. Je kunt je voorstellen dat het allesbehalve praktisch is om ergens halverwege naar een bouwmarkt te moeten omdat je te weinig mortel hebt. Kijk dus eerst goed wat je allemaal nodig hebt en ga dan pas aan de slag.

Zorg voor de juiste materialen

Bereid de vloer voor

De voorbereiding is ontzettend belangrijk. Doe je dit namelijk niet of niet op de juiste manier, dan gaat dit ten koste van de uiteindelijke kwaliteit en dus ook uitstraling van de vloer. Dit geldt ook voor wanneer je voornemens bent een boomstamtafel met resin art te bewerken. Zorg er dan eerst voor dat de ondergrond vet en vlek vrij is en ook mooi glad is geschuurd. Dit geldt dus ook voor wanneer je een gietvloer gaat leggen. Schuur eventuele oneffenheden weg en vul gaten en scheuren op met een geschikt vulmiddel. Breng vervolgens een primer aan op de vloer. Dit zorgt voor een goede hechting van de gietvloer. Laat vervolgens de primer volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking. Omdat dit bij ieder product anders kan zijn, is het lastig te bepalen wat voor jou geldt.

Het mengen van de gietvloermortel

Volg nauwkeurig de instructies op de verpakking om de gietvloermortel te mengen. Gebruik hiervoor een meng emmer en een troffel. Zorg ervoor dat je een een gladde massa krijgt zonder klontjes. Dit is te vergelijken met het mengen van epoxy giethars voor bijvoorbeeld de coating van je tafel of een giethars vloer. Wat vooral van belang is, is dat je ervoor zorgt dat de mortel goed wordt gemengd en vervolgens kan worden aangebracht over de primer. Begin in een hoek van de ruimte en verdeel de gietvloermortel gelijkmatig over de vloer met behulp van een spatel. Werk in kleine delen en gebruik een roller om de mortel goed aan te drukken. Houd een constante dikte aan, bijvoorbeeld 2 tot 4 millimeter. Maak de randen van de vloer af met een troffel, zodat je zorgt voor een strak eindresultaat.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons