Heeft je plat dak een nieuwe dakbedekking nodig? Je hebt dan meerdere opties, al is het altijd een goed idee om te kiezen voor EPDM. Dit komt doordat dit materiaal tig voordelen biedt, terwijl je maar met weinig nadelen rekening hoeft te houden. De kans is groot dat je de EPDM dakbedekking het liefst zelf wilt plaatsen omdat je zo geld wilt besparen. Is dit mogelijk? Ja! Echter is het wel goed om te weten hoe lastig dit is, waar we in dit artikel meer over vertellen.

Fabrikanten proberen het plaatsen van EPDM dakbedekking zo makkelijk mogelijk voor je te maken, net als de verkopers. Daarom is het over het algemeen slim om te kiezen voor EPDM folie uit Europa. Bij Amerikaanse exemplaren wordt er namelijk talk gebruikt voor de productie, wat bij Europese modellen dus niet het geval is. Dit zorgt ervoor dat je de dakbedekking voor een groot gedeelte enkelzijdig op het dak kunt plaatsen. Het klusje wordt hierdoor makkelijker, terwijl het ook nog eens geld bespaart. Je hoeft namelijk geen flashing tape of primer te gebruiken als je Europese EDPM dakbedekking gebruikt. Het enkelzijdig lijmen scheelt je bovendien veel werk ten opzichte van een dubbelzijdige verlijming van de folie.

Om dit type dakbedekking aan te brengen maak je gebruik van speciale EPDM kit en lijm. Voordat je dit doet, moet je echter eerst het oppervlakte schoonmaken. Vet en stof moet verwijderd worden, terwijl het ook belangrijk is dat de ondergrond volledig droog is. Vervolgens kun je de EPDM folie erover uitrollen. Het zal dan optimaal hechten aan het dek. Eventueel kun je de dakbedekking trouwens nog verplaatsen zodat je het perfect plaatst. De lijm en kit gebruik je bovendien voor het verlijmen van afvoeren, randen, opstanden, et cetera. Daarnaast moet je met de kit ook de naden goed afwerken.

Het is uiteraard belangrijk dat het EPDM gebruikt kan worden op de ondergrond van je plat dak. Over het algemeen is dit gelukkig zeker het geval. Op de meeste bitumen dakbedekkingen kun je bijvoorbeeld de folie probleemloos lijmen. Of dit kan op je dak hangt af van de staat van het oppervlakte. Daarnaast kun je EPDM zeker gebruiken als dakbedekking op een ondergrond van steen, beton en hout. Sterker nog, de folie rechtstreeks op isolatie plaatsen is zelfs mogelijk, al moet je dan wel kiezen voor speciale PIR isolatieplaten.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons