Er zijn verschillende manieren om je hoofd leeg te maken. Zo vinden mensen het fijn om een wandeling te maken, maar ook binnenshuis zijn er genoeg manieren om te ontspannen. Één daarvan is diamond painting en daar gaan we je alles over vertellen in deze blog en waar je diamond painting winkel vindt.

Diamond painting 

Het woord zegt het al je gaat met diamanten een tekening namaken. Elke diamant heeft een cijfer en een eigen kleur. Hiermee is het een kwestie van de juiste cijfer op de painting te leggen. Hiermee krijg je een resultaat, zoals een diamond painting paarden. Er zijn hierin verschillende grote en levels, zoals een level voor kinderen die ze makkelijk zelf kunnen maken. Daarnaast brengt het verschillende generaties bij elkaar en is het een leuke activiteit om met je opa of oma of ouders te doen. Ook zijn er verschillende diamond paintings, namelijk partial diamond paintings en full diamond paintings. Waarbij partial maar een deel is beplakt met diamanten en bij full het geheel met diamanten beplakt wordt. 

Waarom 

Waarom 

Het maken van een diamond painting is niet alleen leuk, maar heeft ook nog eens voordelen. Naast dat je een mooi resultaat kan hebben en het aan de muur kan hangen, zorgt het ook voor minder stress en angst. Door het maken van een diamond painting schakelen de hersenen andere gedachten uit en zorgt dat we even helemaal tot rust kunnen komen. Naast dat het andere gedachten uitschakelt zorgt het er ook voor dat onze hersenen zich helemaal kunnen concentreren en is zowel het analytische als creatieve deel van de hersenen actief. De logica zit hem in de juiste cijfer bij de juiste kleur te vinden en het creatieve deel werkt door het patroon in de painting te zien en de ontwikkeling hiervan. Ook is diamond painting een goede activiteit om alleen te doen, maar ook zijn er talloze groepen waar je je kan aansluiten en het een gezelschaps activiteit kan worden. Hierdoor ben je gezamenlijk met elkaar creatief bezig, maak je samen prachtige kunstwerken en houd je er ook nog vrienden aan over. 

Diamond painting is in een korte tijd uitgegroeid tot een populaire hobby voor jong en oud. Hiermee worden beide hersenhelften geactiveerd en kan je helemaal ontstressen en verminderd het ook nog eens je angst. Ook is het een hobby die je zowel alleen als gezamenlijk met mensen kan doen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons