Kunststof kozijnen zijn een goede toevoeging aan je woning. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en afmetingen. Je kunt zelfs kiezen voor een levensechte houtlook! Zo geniet je van de voordelen van kunststof, maar gaat het warme en karakteristieke uiterlijk van je woning niet verloren. Om zo lang mogelijk te genieten van de nieuwe kozijnen, moet je het goed onderhouden en schoonmaken. In deze blogpost delen we handige tips om de levensduur te verlengen.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk

Je hebt waarschijnlijk gekozen voor kunststof kozijnen vanwege het onderhoudsvriendelijke aspect. Je hoeft het materiaal bijvoorbeeld nooit te verven en je geen zorgen te maken over houtrot. Toch is het belangrijk om het kozijn ieder half jaar te poetsen en te onderhouden. Zo geniet je van een optimale levensduur. Daarnaast is het verstandig om te investeren in kunststof kozijnen van goede kwaliteit. Kies daarom altijd een betrouwbare kozijnen specialist. Bij Op ‘t Hoog ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en professionele montage.

Kozijnen op de juiste manier reinigen

Kozijnen op de juiste manier reinigen

Maak het kunststof ongeveer twee keer per jaar schoon met de juiste reinigingsmiddelen. Er zijn speciale onderhoudssets voor verkrijgbaar, maar je kunt ook een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Poets altijd met een zachte microvezeldoek om krassen te voorkomen.

Onderhoud van het hang- en sluitwerk

De kozijnen zelf heb je in een handomdraai schoon. Toch stopt het onderhoud hier niet! Geef ook het hang- en sluitwerk van de kunststof kozijnen wat aandacht. Spray het eens per jaar in met een speciale beslagspray om alles soepel te houden. Let op: té veel vet of olie is juist niet goed voor scharnieren.

Rubbers soepel houden

Controleer ook een á twee keer per jaar de rubbers in de kozijnen. Maak ze goed schoon met een doekje en gebruik een speciaal onderhoudsmiddel. Op deze manier blijft het rubber soepel en verleng je de levensduur.

Verstopping in watergaten voorkomen

Wist je dat ieder kunststof kozijn watergaatjes heeft in de onderdorpel? Je moet het goed schoonmaken om verstopping te voorkomen. Anders kan het water niet goed weglopen en kan er zelfs lekkage ontstaan. Vergeet deze stap dus niet wanneer je bezig bent met het onderhoud.

Ventilatieroosters en horren schoonmaken

Maak ook de ventilatieroosters en eventuele horren goed schoon. Wanneer stof of vuil zich ophoopt, kan het onderdeel slecht functioneren en sneller slijten. Klik afneembare onderdelen los en poets met lauw warm water. Vaste onderdelen kun je schoonmaken met een zachte borstel of een stofzuiger met zacht opzetstuk.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons