Wie vandaag de dag diens woning van goede verlichting wil voorzien, zal bijna automatisch uitkomen bij ledverlichting. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen ook gelijk weet welke soorten ledverlichting er zijn en wat de mogelijkheden zijn van deze verlichting. Vandaar dat wij in dit artikel graag wat meer details willen geven over welke lampen je in je woning kunt aanbrengen en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Je zult zien dat je met ledverlichting een heel mooi lichtplan voor je huis kunt maken. Zo haal je dus niet alleen heel duurzame (en dus goedkope) verlichting in huis, maar zorg je ook voor sfeer in je woning.

Wat maakt ledverlichting anders dan traditionele verlichting?

Vroeger kocht je een gloeilamp die je in een fitting draaide. Deze lamp gaf weliswaar veel licht, maar bijna alle energie die de lamp nam, werd gebruikt om hitte te produceren. Dat maakte deze lamp niet alleen een energievreter, maar hij bracht ook risico’s met zich mee omdat de hitte brand kon veroorzaken. Als je tegenwoordig voor led inbouwspotjes kiest, dan haal je veilige lampen in huis. Deze ledlampen zetten de minimale hoeveelheid energie die zij nodig hebben, om in licht. Daardoor bespaar je dus heel veel elektriciteit, maar tevens loop je geen risico’s meer op brand. De lampen worden namelijk niet heet. Dat brengt ook voordelen met zich mee op het gebied van de installatie. Je kunt deze spotjes namelijk ook inbouwen in een ondiep plafond.

Wil jij ook ledlampen in je badkamer?

Er zijn ledlampen beschikbaar voor de hele woning, maar niet iedere lamp is ook geschikt voor iedere ruimte. Als je bijvoorbeeld ook spotjes in je badkamer wilt, dan moet je goed op de IP-waarde van de lamp letten. Dit getal geeft aan hoe goed de spot bestand is tegen stof en water. Je wilt geen kortsluiting veroorzaken in je lamp wanneer je staat te douchen. Kies daarom altijd voor een inbouwspot IP65 of hoger als je verlichting in je badkamer wilt aanbrengen. Deze spots kunnen heel goed een plens water verdragen en ook zijn ze goed bestand tegen dampen.

Vergeet je dimmer niet

Vergeet je dimmer niet

Als je eenmaal de juiste spotjes gevonden hebt voor je woning, dan is het tijd om sfeer aan te brengen. Dat doe je door een dimmer op je verlichting aan te sluiten. Met een dimmer kun je namelijk de sterkte van het licht instellen zoals voor jou op dat moment het beste is. Ben je ’s avonds nog even aan het werk? Dan heb je waarschijnlijk wat meer licht nodig. Sluit je de avond af met een goed glas wijn op de bank? Dan kun je het licht een beetje dimmen om een mooi schemerlicht te creëren. Ledverlichting is dus niet alleen duurzaam maar ook heel sfeervol.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons