Begin de dag heerlijk door onder een fijne douche te stappen. Wat een fijne douche is, is volledig afhankelijk van de wensen die je aan een douche stelt. Deze wensen hebben bijvoorbeeld betrekking op de afmetingen en het soort straal.

Door de jaren heen zijn er meerdere soorten douches op de markt gebracht. In het huidige aanbod is het hierdoor niet meer super makkelijk om de juiste keuze te maken.

Zet je wensen goed op een rijtje

De eerste tip die gegeven kan worden, is om je wensen goed op een rijtje te zetten. Waar hecht je waarde aan bij je nieuwe douche? Wat zijn zaken die je aan je huidige douche mist? En welke zaken mogen bij je nieuwe douche absoluut niet ontbreken?

Het advies is om hierbij naar het grotere plaatje te kijken, maar ook naar de details. Heb je nu bijvoorbeeld nog een doucheputje in je douche? Dan kun je eens kijken naar fraaie douchegoten. Een douchegoot werkt een stuk beter én ziet er ook nog eens fraai(er) uit.

Bepaal waar de douche moet komen

Ten tweede zou je goed naar de plaatsing van de douche moeten kijken. Wil je de douche op dezelfde plek hebben? Of wil je de douche mogelijk op een andere manier in je badkamer verwerken? Het kan soms interessant zijn om de douche een kwartslag te draaien, zodat je een inloopdouche creëert. Uiteraard moet dit wel mogelijk zijn met bijvoorbeeld de (water)leidingen.

Weet je eenmaal waar de douche moet komen? Dan weet je ook precies hoe groot de douche kan gaan worden. Op basis daarvan kun je alvast op zoek gaan naar de juiste douchewand en de juiste douchetegels.

Kijk goed naar de douchekop

Kijk goed naar de douchekop

Het aanbod van douchekoppen is door de jaren heen ongekend gegroeid. Zo kun je voor een normale douchekop gaan, kun je voor een handdouche kiezen en kun je voor een regendouche kiezen. Als douchen voor jou een moment van ontspanning is, is een regendouche wellicht de beste optie voor je. Een regendouche zorgt voor een aangenaam gevoel; grote kans dat je door zo’n douchekop iets té lang onder de douche blijft staan.

Kijk goed naar de douchekraan

Niet alleen de douchekop is van belang, maar ook de douchekraan. Bij het douchekranen kopen moet je goed op meerdere factoren letten:

  • Soort kraan: ga je voor een mengkraan, een stopkraan of een thermostatische kraan?
  • Kleur: stem de kleur van de douchekraan af op de rest van je douche en badkamer.
  • Materiaal: de meeste douchekranen zijn van messing, maar je kunt ook voor een variant van RVS kiezen

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons