De afgelopen jaren is er nogal wat afgeklust in ons land. Omdat mensen tijdens de coronapandemie opeens veel thuis waren en zich ergerden aan onvolkomenheden in huis, omdat woonwensen veranderen maar andere betaalbare woningen niet te vinden zijn en omdat klusprofessionals lange wachttijden hebben. Onervaren klussers lopen zonder twijfel een keer in een valkuil. Denk aan het onderschatten van de omvang of de moeilijkheidsgraad van een klus. Of denken dat je alleen gereedschap en materiaal nodig hebt. Hieronder lees je meer over het belang van geschikte werkkleding tijdens het klussen.

Deze werkkleding mag niet ontbreken bij het klussen

Klussen is een activiteit die echt om aparte kleding vraagt. Wie is het namelijk als onervaren klusser niet eens overkomen dat er een scheur in een dure trui kwam? Of dat je verf morste op die nieuwe schoenen? Na een dergelijke ervaring kiezen mensen vaak de meest oude kleding die ze in de kast hebben liggen om in te klussen. Maar ook dat voldoet eigenlijk niet. Ga je serieus aan de slag, dan kun je niet zonder in ieder geval degelijke veiligheidsschoenen, handschoenen en een comfortabele werkbroek. Ben je ook buiten aan het werk, dan mag daarbij een werkjas die past bij het jaargetijde niet ontbreken.

Bij Strauss vind je een uitgebreid assortiment werkkleding. Voor zowel dames als heren zijn er onder meer werkjassen, werkbroeken, handschoenen en werkschoenen in allerlei maten en pasvormen verkrijgbaar. Met hun jarenlange ervaring in het ontwikkelen van functionele en veilige werkkleding en andere accessoires voor zowel binnen als buiten, weet je zeker dat je producten van de hoogste kwaliteit krijgt. Die bovendien ook nog eens modieus zijn! 

Leestip: in een eerder verschenen artikel kun je van alles lezen over wat je behalve werkkleding nog meer nodig hebt als je in huis gaat klussen.

Deze werkkleding mag niet ontbreken bij het klussen

Welke functies heeft goede werkkleding?

Wat de functie van werkkleding is? Goede werkkleding bij het verbouwen van een huis heeft een aantal functies. Ten eerste hebben onder andere handschoenen, een werkjas, werkbroek en werkschoenen een beschermende functie. Ze bieden veiligheid omdat ze de kans op verwondingen vele malen kleiner maken. Zo zijn je voeten beschermd tegen trappen in een scherp object en vallende objecten, en beschermen handschoenen je handen tegen schaaf- en snijwonden.

Daarnaast kun je met de juiste werkkleding ook comfortabel klussen. Het houdt je lichaam warm (in een onverwarmd huis) en droog (tijdens werk buiten in de tuin bijvoorbeeld). Door de vele broek- en jaszakken kun je voortdurend alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand houden.

Werkkleding niet verplicht, maar wel raadzaam

Is het dragen van werkkleding verplicht? Nee, niet als je als particulier een huis aan het verbouwen bent. Maar het is niet voor niets dat het dragen van beschermende middelen wel verplicht is voor professionals in de bouw. Het wordt dan ook sterk aangeraden voor je eigen veiligheid, en als je comfortabel wil kunnen klussen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons