Wil je binnenkort zelf een laminaatvloer gaan leggen? Lekker bezig!

Een laminaatvloer is heel gebruiksvriendelijk en daarom makkelijk om zelf mee aan de slag te gaan. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de voorbereiding van de ondervloer, welk materiaal en gereedschap je precies nodig hebt en waar je het beste kan beginnen met leggen. Hier moet je allemaal op letten bij het leggen van een vloer.

Het opmeten van de oppervlakte

Uiteraard is het opmeten van de oppervlakte de eerste stap die je zet bij het leggen van een laminaat vloer. Je moet namelijk weten hoeveel vierkante meter laminaat je moet gaan kopen. Nadat je dat hebt gedaan kun je de vloer gaan uitzoeken bij een specialist zoals Floorhouse Hasselt. Daar kun je dan een passende vloer kopen in het aantal opgemeten vierkante meters. Neem altijd een extra pak mee voor de zekerheid, want je wil niet misgrijpen als je bezig bent.

De ondervloer

Voordat je gaat beginnen met het leggen van het laminaat is het belangrijk dat je de ondergrond goed egaliseert, zodat de vloer netjes en recht ligt. Dit doe je door middel van een ondervloer te plaatsen van bijvoorbeeld vezelplaat.

Gebruik het juiste gereedschap

Gebruik het juiste gereedschap

Welk gereedschap heb je nodig bij het leggen van een laminaatvloer? Misschien heb je niet alles in huis, of niet eens alles echt nodig. Bij het leggen van een laminaatvloer heb je meestal het volgende gereedschap nodig:

  1. Lintmeter om de ruimte mee op te meten
  2. Dik potlood om de zaaglijnen te tekenen op het laminaat
  3. Decoupeerzaag om de planken op maat te zagen
  4. Afstandsblokjes om de afstand te bewaren tussen de muur en het laminaat
  5. Rubberen hamer
  6. Slaghout of een trekijzer
  7. Stootblok om in de vloer in combinatie met de hamer en het trekijzer mee vast te klikken
  8. Handschoenen

Heb je geen decoupeerzaag in huis en wil je deze wel graag gebruiken. Een decoupeerzaag aanschaffen is redelijk duur, terwijl je hem misschien niet vaak zal gebruiken. Kies er daarom voor om dit soort gereedschap te huren. Zo kun je toch overal gebruik van maken en scheelt het ook weer in de kosten.

Waar begin je?

Een uitgangspunt of startpunt bepalen vanuit waar je het laminaat gaat leggen, hangt volledig af van de ruimte. Je wil namelijk meteen in een keer uitkomen.

Het is daarom altijd beter om te beginnen in een hoek van de kamer, in plaats van in het midden. Als je vanuit een hoek begint is de kans klein dat je de vloer scheef legt en kom je vaak precies goed uit. Op die manier heb je dan een minimaal overschot en weinig afval.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons