De energieprijzen stijgen en daarom is het belangrijk om het huis goed te isoleren. Dit kun je doen met spouwmuren, dakisolatie, maar ook met triple of HR++ glas. Deze soorten glas houden de warmte binnen en de kou buiten. Wil je jouw huidige ramen vervangen voor triple of HR++ glas, om energie te besparen? Dat is een goed plan, want het bespaart ook nog eens kosten. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden als je dubbel glas gaat vervangen? Lees dan verder en kom erachter!

Nieuw glas kiezen

Als je het dubbele glas wil laten vervangen, moet je natuurlijk eerst een keuze maken voor wat er in de plaats komt. Triple glas isoleert een stuk beter dan dubbel glas, maar er zijn nog betere opties. HR glas bijvoorbeeld. Dit is speciaal glas met een hoge isolatiewaarde. Hierbij kun je een keuze maken tussen dubbel HR glas (HR++) en triple HR glas (HR+++). Voor HR+++ glas betaal je veel geld en het is belangrijk om te bedenken of je de investering terug kunt verdienen. Als dit een te grote investering is en niet past bij jouw budget, kun je beter gaan voor HR++ glas.

De kozijnen

De kozijnen

Als je glas gaat vervangen, is het belangrijk om te kijken naar de huidige kozijnen. Om te beginnen kun je checken of ze nog in goede staat zijn. Zie je ergens rot of voel je tocht door de kozijnen komen? Dan is de kans groot dat ze vervangen moeten worden. Zijn de kozijnen in goede staat? Dan is het belangrijk om de afmetingen te checken. Dubbel glas is vaak een stuk dunner dan triple of HR++ glas. Als de glazen niet passen, kun je ervoor kiezen om de houten kozijnen uit te zagen. Op die manier kun je de kozijnen precies passend maken.

Ventilatie

Als je het glas laat vervangen voor HR++ of HR+++ glas, zal je merken dat de luchtvochtigheid in huis toeneemt. Om te voorkomen dat het te vochtig wordt, kun je ventilatieroosters laten plaatsen. Op die manier geniet je van voldoende frisse lucht die gedoseerd wordt door de ventilatieroosters.

Ga voor dubbelglas

Nu je weet waar je rekening mee moet houden als je dubbel glas laat vervangen, kun je aan de slag. Zoek eerst het vervangende glas uit en controleer daarna de kozijnen. Wil je weten welke glassoorten er allemaal verkrijgbaar zijn? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons