Wil je zelf een kippenhok of konijnenhok bouwen? Dan is dit artikel echt iets voor jou! Het kan ontzettend leuk zijn je eigen kippenhok of konijnenren te bouwen. Zeker als je te maken hebt met een specifieke ruimte of vorm die je aan je kippenhok wil geven. Laat je inspireren door dit artikel, en we wensen je heel veel succes met je project. 

Het ontwerp van je kippenhok

Voordat je met het werk begint, is het essentieel dat je precies plant hoe jouw project er na voltooiing uit zal zien. Daarbij moet je rekening houden met factoren als grootte, gebruikte materialen, luchtcirculatie, etcetera. Je kunt het zien als het in elkaar zetten van een gigantische IKEA kast, alleen nu moet je zelf alle onderdelen klaarmaken voor je ‘de puzzel’ in elkaar zet. Let dus goed op met wat je wil, want het scheelt heel veel tijd tijdens het bouwen van je kippenhok of konijnenren, als je van tevoren precies weet hoe je het gaat aanpakken. 

Het ontwerp van je kippenhok

Het kiezen van de benodigde materialen

Als je eenmaal hebt besloten dat een ontwerp zowel bij jezelf past als bij de kippen of konijnen die erin leven, is het tijd om te beslissen over de materiaalsoorten die het beste passen bij je behoeften, zoals hout, gaaswanden of dakbedekking. Overweeg ook eens verschillende opties zoals gerecycled materiaal. Hierdoor kun je de kosten laag houden terwijl je er toch een stevig kippenhok mee bouwt. De belangrijkste benodigdheden zijn hout, spijkers/schroeven, scharnieren voor deuren, grendels voor sloten en natuurlijk goed gereedschap. Afhankelijk van het type leefomgeving dat je besluit te creëren, heb je misschien ook nog wat extra artikelen nodig – zoals verf/beits of kippengaas als je een buitenren bouwt. Zorg er dus ook goed voor dat je andere huisdieren niet op avontuur of rooftocht kunnen gaan in je nieuwe kippen- of konijnenhok. Dat moet geen probleem zijn, helemaal niet als je je kat goed voedt met Royal Canin kat.

Kies gereedschap dat het bouwen makkelijker maakt

Het kan echt een hele hoop tijd en frustratie schelen als je gereedschap hebt dat goed werkt. Als je hier zelf niet over beschikt, kijk dan of je het zou kunnen huren of lenen, als je niet echt een regelmatige klusser bent. Ben je dat wel? Dan weet je al hoe waardevol het is om te investeren in goed gereedschap. 

Kortom, het plan van aanpak is bij het maken van een kippen- of konijnenhok erg belangrijk. Wanneer je voor een makkelijke optie wil gaan, is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om een kant-en-klaar kippen- of konijnenhok te kopen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons