Stijgende energieprijzen

In tijden van schaarste moet de mens zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Soms is dat geen keuze, maar vaak wel. Nog steeds bepaal je zelf hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt. Ondanks de druk van almaar stijgende energieprijzen dankzij een verderop woedende oorlog. Maar ook de bewustwording van het langzaam verpesten van de aarde speelt mee. Het klimaat verandert en is misschien al over een kantelpunt heen. Of er nou wel of geen urgente reden is, je woning isoleren is altijd een goed idee. Het is allereerst goed voor je gezondheid, te leven in een huis waar het niet tocht en waar schimmels geen kans krijgen te groeien. Ook je woning stijgt in waarde met isolatie van hoge kwaliteit.

Isolatie tips

Isolatie tips

In verband met het isoleren van je woning kun je dingen zelf doen. Met een paar tips waar je misschien zelf nog niet aan gedacht hebt krijg je de gasrekening omlaag. Andere zaken die van belang zijn, zoals het laten plaatsen van HR++ glas, besteed je uit aan een ervaren HR++ glas glaszetter. Deze klus vraagt om kundige specialisten. Waarschijnlijk heeft je huis al wel dubbel glas, maar de HR++ glas is tegenwoordig de nieuwe standaard. Waarom? Dit glas isoleert nóg beter omdat er tussen de twee lagen glas een gas zit. De positieve gevolgen voor jou en je huisgenoten? De ruiten aan de binnenkant beslaan niet meer, het raam geeft aanzienlijk minder kou af en geluid van buitenaf dringt niet meer zo gemakkelijk binnen.
Andere tips die je helpen bij het omlaag brengen van je gasrekening:

  1. Muurisolatie. Woon je in een huis gebouwd na 1930, dan heeft je woning hoogstwaarschijnlijk een spouwmuur. Een dubbele muur met ruimte ertussen, waar alleen lucht tussen zit als deze niet is geïsoleerd. Het isoleren gebeurt via de buitenmuur. Je hebt er dus geen last van.
  1. Dakisolatie. Warme lucht stijgt op en zal via het dak verdwijnen. Zo stook je alsnog voor de mussen. Je kunt direct je gehele dak aanpakken en deze voorzien van isolatie. Als dit financieel een te groot offer is, kun je ook de vloer van je zolder isoleren, ervan uitgaande dat je de zolder niet gaat gebruiken als leefruimte. Want dan is het isoleren van het dak natuurlijk beter.
  1. Vloerisolatie. In de woonkamer heeft warmte de neiging te ontsnappen via je vloer. Isoleren levert meer woongenot op, naast de broodnodige besparing. Een eventuele kruipruimte pak je mee. Voordelen: de woonkamer is minder tochtgevoelig en vocht krijgt geen kans in de kruipruimte.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar ventileer regelmatig je goed geïsoleerde huis. Het is gezond verse lucht in huis te hebben. Verse droge lucht warmt sneller op dan vochtige lucht. Zet elke dag even, als het niet té koud is buiten, een paar minuten de ramen tegen elkaar open of neem ventilatieroosters in je ramen. Nog beter, zorg voor een goed ventilatiesysteem. De investering betaalt zich terug.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons