Schoonmaakklussen zijn niet voor altijd even leuk om te doen, maar op mooie zonnige dagen raak je toch gemotiveerd om je huis van top tot teen schoon te maken. Een taak die voor velen een moeilijke klus lijkt, is het reinigen van ramen en de raamdecoratie. Het is echter van groot belang om dit niet over te slaan, aangezien het vuil zich snel opstapelt en het zicht uit de ramen kan belemmeren. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Zeker bij een raam met een mooi vouwgordijn op maat. Hieronder vind je handige tips waarmee je jouw ramen en raamdecoratie weer kunt laten stralen. Lees snel verder!

Begin met het verwijderen van de gordijnen

Een belangrijke stap in het reinigen van je ramen is het verwijderen van de raamdecoratie. Hierdoor krijg je makkelijker toegang tot de ramen. Raamdecoratie zoals Duette gordijnen kunnen stof en vuil verzamelen dat moeilijk te verwijderen is wanneer ze aan het raam hangen.

Gebruik het juiste gereedschap

Voordat je begint met het reinigen van je ramen, is het belangrijk dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Een emmer gevuld met warm water, een schoonmaakmiddel, een spons en een wisser zijn essentieel. Met een microvezeldoek en een ruitenveger kun je ervoor zorgen dat je ramen een schitterende glans krijgen. Zorg er ook voor dat je een trap of een ladder gebruikt die veilig is om op te staan.

Gebruik het juiste gereedschap

Kies het juiste moment van de dag

Het moment van de dag waarop je begint met het reinigen van je ramen is essentieel. Schoonmaakexperts raden aan om ‘s ochtends of aan het einde van de dag te beginnen, wanneer de zon niet direct op de ramen schijnt. Als de zon op de ramen brandt, droogt het reinigingsmiddel te snel op en blijven er vlekken achter.

Reinig je raamdecoratie

Wanneer je raamdecoratie is verwijderd, is het een goed idee om deze ook schoon te maken voordat je ze terugplaatst. Afhankelijk van het type raamdecoratie kun je deze in de machine wassen of met de hand wassen in een emmer. Vlekken op jaloezieën kunnen eenvoudig worden verwijderd door ze schoon te maken met een vochtige doek. Zorg er wel voor dat je ze goed droogt voordat je ze terugplaatst.

Vergeet de details niet

Als laatste tip is het belangrijk om de details niet te vergeten. Houd de raamkozijnen en vensterbanken schoon en reinig eventuele vlekken op de ramen die je eerder hebt gemist. Voor hardnekkige vlekken kun je een papje van baking soda en water maken en dit op de vlekken aanbrengen.

Met deze handige tips kun je het reinigen van je ramen en raamdecoratie eenvoudiger maken. Veel succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons