Klussen in of bij je woning is populairder dan ooit. Tijdens de coronapandemie waren mensen opeens veel thuis, en vielen onvolkomenheden op. Daarnaast moesten mensen hun eigen woning aanpassen aan hun wensen en eisen, vanwege de krapte op de woningmarkt. Meer recent gaat het om de wens de eigen woning te verduurzamen vanwege de energiecrisis, en de lange wachttijden vanwege een personeelstekort aan professionals in de bouw- en klusbranche. Ga je zelf aan de slag, dan heb je het juiste gereedschap nodig. Hoe berg je dit eigenlijk goed op?

Lockerkast

Mensen die zelf wel eens doe-het-zelven, weten dat het succes van een klus grotendeels bepaald wordt door het gebruik van het juiste gereedschap. Veel mensen hebben de afgelopen jaren dan ook behoorlijk geïnvesteerd in onder meer elektrische boormachines, schuurmachines en  schroefmachines. Aan dergelijke semiprofessioneel gereedschap hangt een prijskaartje, en je wil het dus graag netjes en veilig opbergen. Een lockerkast of gereedschapskast is hiervoor ideaal. In een afsluitbare lockerkast is al je gereedschap niet alleen overzichtelijk en uit het zicht opgeborgen, het is ook veilig tegen diefstal en kinderhandjes.

Gereedschapspaneel

Naast je duurdere (en gevaarlijkere) gereedschap, wil je natuurlijk ook je andere gereedschap goed opbergen. Super overzichtelijk voor bijvoorbeeld schroevendraaiers, zaagjes, tangen, hamers en allerhande klusartikelen zoals meetlinten, tape en kabels is een gereedschapspaneel. Hier kun je met haken die je zelf kunt plaatsen de ideale indeling voor jouw kluswerkzaamheden maken. Een dergelijk paneel is overigens vooral handig als je veel op dezelfde plek werkt in bijvoorbeeld een schuur of de garage.

Gereedschapskist

Gereedschapskist

Bij het klussen thuis is de kans groot dat je gereedschap op een bepaalde plek in of rond je huis nodig hebt. In de woonkamer, de badkamer of de tuin bijvoorbeeld. De klassieker onder gereedschapsopbergers waarmee je – letterlijk – alle kanten uit kunt is een gereedschapskist. Je hebt al je gereedschap bij elkaar, en kunt het eenvoudig meenemen naar de plek waar je aan de slag gaat. Een gereedschapskist is vooral erg praktisch als je niet veel opbergruimte hebt, maar toch alles bij elkaar wil houden.

Gereedschapswagen

Wil je dat je je gereedschap gemakkelijk kunt meenemen, maar wil je ook wat meer overzicht dan bij een gereedschapskist? Dan is een gereedschapswagen mogelijk de beste oplossing voor jou. Met een mobiele gereedschapskar heb je alles bij de hand en deze verplaats je eenvoudig, en je kunt deze helemaal zelf naar wens indelen. Wel een nadeel is dat een dergelijke wagen meer ruimte kost dan een opbergkist.

Gereedschapsriem

Gebruik je tot slot voornamelijk klein handgereedschap, en heb je voldoende aan een paar klusartikelen? Dan is de ouderwetse gereedschapsriem voor jou ideaal. 

Doe-het-zelfprojecten duren vaak veel langer dan wanneer je er een professional voor zou inhuren. Omdat je het in je vrije tijd moet doen, en omdat je veel moet uitzoeken vanwege een gebrek aan ervaring. Toch is het belangrijk wel de vaart er een beetje in proberen te houden, om allerlei onafgemaakte klussen te voorkomen. Slim en efficiënt werken is dus cruciaal. Wat hieraan bijdraagt? Rondslingerende materialen en gereedschappen voorkomen, een opgeruimde werkplek en gereedschap dat werkt!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons