Een tuin is zó fijn om te hebben! Maar help, wat als je nu geen idee hebt hoe je je tuin gezellig en sfeervol kunt maken? Je bent niet de enige. Pinterest borden vol met inspiratie, maar om dit vervolgens zelf uit te voeren kan lastig zijn. Van het toevoegen van kleur tot het gezellig maken van je tuin met decoratie, er zijn genoeg manieren om je tuin er prachtig uit te laten zien zonder al te veel tijd of geld uit te geven. Lees verder voor creatieve ideeën om je te helpen een aantrekkelijke, gezellige tuin te creëren.

Breng kleur aan

Er zijn veel kleuren die mooi kunnen zijn in een tuin, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren en de kleuren van andere elementen in je tuin. Enkele populaire keuzes zijn bijvoorbeeld:

  • Blauw: verkoelt en verfrist, perfect voor bloemen die bij de zomer passen zoals lavendel of salie.
  • Rood: energiek en uitnodigend, perfect voor bloemen zoals rozen of geraniums.
  • Geel: opbeurend en zonnig, perfect voor bloemen als zonnebloemen of margrieten.
  • Paars: sierlijk en koninklijk, perfect voor bloemen zoals veronica struiken of irissen.
  • Groen: rustgevend en natuurlijk, perfect voor bladeren en gras.

Houd er rekening mee dat het ook belangrijk is om te overwegen hoe de kleuren samenwerken en hoe ze de sfeer en het uiterlijk van de tuin beïnvloeden. Een mengsel van verschillende kleuren kan een gezellige en speelse sfeer creëren, terwijl het kiezen van één of twee dominante kleuren meer rust en orde kan brengen. Naast bloemen en planten, kun je ook kleuren in je tuinsets verwerken. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke materialen zoals rotan, hout of bamboe.

Planten uitkiezen en toevoegen

Planten uitkiezen en toevoegen

Als je je eerste planten kiest, zoek dan naar planten die winterhard zijn en verschillende omstandigheden verdragen, zoals gewone vaste planten als ridderspoor, daglelies of lavendel. Voor heesters en bomen geldt dat groenblijvende soorten als buxus of dennen weinig tot geen onderhoud vergen. Natuurlijk zul je elke plant willen onderzoeken om er zeker van te zijn dat hij de juiste blootstelling aan de zon en het juiste grondmengsel krijgt. Goed planten hoeft niet ingewikkeld te zijn – graaf gewoon een gat dat tweemaal zo breed is als de kluit, plaats de kluit in het midden van het gat en vul het weer op met aarde terwijl je zachtjes met je handen rond de wortels drukt. Binnen no-time bloeit je tuin avontuur met kleur!

Kies voor gezellige decoratie

Last but not least! Hoe maak je je tuin nu écht gezellig zonder groene vingers? Denk ten eerste aan comfort. Kies comfortabele stoelen, banken of hangmatten om in te ontspannen en te genieten van de tuin. Probeer daarnaast verschillende zones te maken, zoals bijvoorbeeld een loungehoek, een eetgedeelte en een speelzone voor kinderen. En wat dacht je van sfeervolle verlichting? Kaarsen, lantaarns of tuinverlichting van Doabuy maken je tuin ’s avonds extra gezellig!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons