Posters zijn een van de oudste, meest beproefde vormen van marketing materiaal. Posters zijn een effectieve manier om de aandacht te vestigen op uw verkopen, evenementen, inzamelingsacties en meer. Hoewel er niet één juiste manier is om een ​​poster te maken, zijn er toch best practices voor posterontwerp die u moet volgen.

Dus besloten we het op ons te nemen om de ultieme, meest diepgaande posterontwerp gids te schrijven die er is. Als je wilt leren hoe je een poster helemaal opnieuw kunt ontwerpen, ben je hier op de juiste plek. Deze tips voor het ontwerpen van posters kunnen worden toegepast op vrijwel elke poster die je ontwerpt. Dus laten we erop ingaan!

Bepaal het doel van je poster

Wil je iemand informeren over een nieuw product? Vertellen over een concert in hun buurt? Of gewoon laten weten dat er een uitverkoop komt? Dit zijn allemaal doelen die een poster je kan helpen bereiken. Als je vanaf het begin nadenkt over je belangrijkste doelen, kun je dat doel gebruiken om je ontwerpkeuzes te sturen.

Als het doel van uw poster bijvoorbeeld is om mensen naar een conferentie te lokken, dan moet uw poster strategisch worden ontworpen om u te helpen dit doel te bereiken. Een algemene regel voor schriftelijke communicatie is dat eenvoudig wint.

Optimaliseer je poster voor sociale media

Er zijn minder beperkingen bij het ontwerpen van een poster voor web dan voor print. Dit is een geweldige kans om iets heel leuks te doen met je ontwerp. Toch zijn er enkele richtlijnen die u moet volgen.

Als je wilt dat je poster er echt goed uitziet op sociale media, pas hem dan aan op het specifieke platform waarop je hem promoot. Misschien wil je een aantal verschillende versies van je poster maken voor verschillende platforms.

Onthoud dat een vierkante of staande oriëntatie het beste is voor mobiele weergave. Mensen zijn gewend om op en neer te scrollen op mobiel, in plaats van van links naar rechts.

Bepaal waar je je poster wilt delen

Het laatste dat u moet doen voordat u uw poster ontwerpt, is nadenken over waar deze zal worden gedeeld. Ga je hem uitprinten en aan de muur hangen? Of gewoon delen met je volgers op social media?

Het is belangrijk om te beslissen waar je je poster wilt zien voordat je aan het ontwerpproces begint. Dit komt omdat, zoals je hieronder zult zien, het op de juiste manier optimaliseren van een poster voor drukwerk een beetje anders is dan voor Twitter of Facebook.

Optimaliseer je poster om af te drukken

Je hebt waarschijnlijk een idee waar je je poster gaat delen. Waar u besluit het op te hangen, kan u helpen bij het nemen van een paar ontwerpbeslissingen.

Als je van plan bent om je poster af te drukken, zijn er dus enkele basisrichtlijnen waar je rekening mee moet houden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons