Als je zin hebt in een nieuw klusproject, kun je de slaapkamer wellicht eens aanpakken. Zeker nu het najaar is begonnen, is het een goede tijd voor een make-over! Tover de slaapkamer om van fris en zomers naar knus en rustgevend. Hieronder staan een aantal make-over tips en ideeën op een rij.

Verf de muur in een rustgevende kleur

Wist je dat de kleur op de muur veel invloed heeft op je gemoedstoestand? Felle kleuren ogen heel fris en vrolijk, maar zijn daarom wel wat minder geschikt voor in de slaapkamer. Het is beter om de muur te verven in een rustgevende kleur. Dit kan een warme tint zijn voor een knusse look of juist een neutrale lichte kleur om de ruimte groter te laten lijken. Met een zachte beigetint of gedempte kleur blauw, groen of roze zit je zeker goed.

Investeer in een goede boxspring

Een goed bed is essentieel voor een fijne nachtrust. Als jouw huidige bed al heel wat jaren meegaat, is het misschien toe aan vervanging. Je kunt dan het beste een boxspring kopen van hoge kwaliteit. Deze bedden liggen niet alleen erg comfortabel, maar hebben van zichzelf ook een luxe uitstraling. Gecombineerd met chic beddengoed is het een prachtige toevoeging aan jouw nieuwe slaapkamer.

Maak zelf een hoofdbord

Wil je liever niet te veel geld uitgeven aan een extra luxe bed? Koop dan de goedkoopste boxspring en maak er zelf een hoofdbord bij. Zelfs een eenvoudig hoofdbord van houten planken kan al een stijlvolle uitstraling hebben. Het is bovendien weer een leuk doe-het-zelf project voor de vrije middag.

Verschuif meubels voor een andere indeling

Een andere leuke manier om de slaapkamer een nieuwe look te geven, is door de indeling te veranderen. Verschuif de meubels, zet het bed eens op een andere plek en ontdek nieuwe mogelijkheden.

Hang nieuwe wanddecoratie op

Hang nieuwe wanddecoratie op

Vervang eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld per seizoen) de decoratie in de slaapkamer. De afwisseling zorgt ervoor dat het telkens weer als nieuw oogt. Hang bijvoorbeeld andere foto’s aan de wand, koop een nieuwe spiegel met mooie lijst of creëer een opvallende posterwand.

Vervang de raamdecoratie

Zie ook de raamdecoratie niet over het hoofd bij deze make-over. Het is belangrijk dat de raambekleding zowel functioneel als decoratief is. Heb je verduisterde rolgordijnen in de slaapkamer hangen, maar passen deze qua stijl niet goed bij het interieur? Koop dan mooie overgordijnen om het een stijlvol uiterlijk te geven.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons