Veel mensen werken op kantoor. Hier is het fijn als er wel goed gezeten kan worden. Een ergonomische bureaustoel bied hierbij de oplossing. Door de aanschaf van een ergonomische bureaustoel, is er minder kans op rug- en nekklachten. Dit kan zorgen voor minder uitval in het personeel, omdat deze klachten verholpen worden. In deze blog zullen we bespreken waar een ergonomische bureaustoel aan moet voldoen, wil het ervoor zorgen dat het rug- en nekklachten verminderd.

Rugleuning

Bij een bureaustoel, is het belangrijk dat de rugleuning goed is. Dit betekend dat het de goede afmetingen heeft zodat er goed tegenaan gezeten kan worden. De breedte van de rugleuning moet hierbij minimaal 36 centimeter en maximaal 46 centimeter zijn. De lengte van de rugleuning moet minimaal 37 centimeter zijn. Een rugleuning van een bureaustoel mag geen knikken of hoeken hebben met een horizontale straal van 40 centimeter of meer. Daarnaast moet hij een vloeiend verloop hebben zodat het genoeg steun geeft aan de rug.

Zitvlak

Naast de rugleuning, is het zitvlak ook een belangrijk onderdeel van de stoel. Het zitvlak is minimaal 40 centimeter breed en 44 centimeter diep. Daarnaast moet het zitvlak een verstelbare hellingshoek hebben van 3 tot -7 graden en moet deze hoek vast te zetten zijn op -3 graden. Naast dat het zitvlak deze afmetingen moet hebben, moet de stoel ook in hoogte verstelbaar zijn. Dit moet een verstelbaarheid zijn van 41 tot 55 centimeter.

Onderstel

Onderstel

Het onderstel van de stoel is ook een belangrijk gedeelte van de stoel. Het is belangrijk dat deze goede wielen heeft om de stoel te kunnen bewegen. De wielen die hieronder zitten zijn zwenkwielen. Bij een ergonomische bureaustoel moeten er vijf zwenkwielen onder de stoel zitten. Niet alleen de wielen zijn belangrijk, ook de rest van het onderstel doet er zeker toe. Zo moet de afstand tussen de draaias en de vloer minimaal 2 centimeter zijn en moet het onderstel ervoor zorgen dat de stoel stabiel en veilig is.

Armsteunen

De armen van de persoon die de stoel gebruikt moeten ook ergens op kunnen rusten, hiervoor zijn armsteunen bedacht. Deze armsteunen zorgen ervoor de persoon in kwestie geen last krijgt van zijn of haar schouders. Armsteunen bij een goede bureaustoel, moeten een verstelbare hoogte hebben van 20 tot 30 centimeter. Daarnaast moet een armsteun minimaal 5 centimeter breed zijn en 20 centimeter lang. De afstand tussen de armsteunen moeten ook verstelbaar zijn. De armsteunen, moeten verstelbaar zijn van 36 tot 51 centimeter. Tot slot is de afstand van de armsteun tot de voorzijde van de zitting minimaal 20 centimeter.

Goed zitten

Het feit dat een ergonomische bureaustoel goed voor de rug en nek is, dat is er. Het is alleen ook heel belangrijk dat er goed wordt gezeten. Wordt dit niet gedaan, dan heeft deze stoel weinig zin. Zorg voor een rechte rug, waarbij er goed tegen de rugleuning wordt aangezeten. Hierdoor ondersteund de stoel de rug goed, en zullen er minder rug- en nekklachten uit voort komen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons