Het hebben van eigendomsinformatie kan behoorlijk handig zijn als je van plan bent om een stuk grond te kopen om, bijvoorbeeld, een huis op te bouwen. Echter is op de hoogte zijn van de exacte afmetingen van een perceel dat je op het oog hebt, ongeacht wat je met dat perceel wil gaan doen, een grote aanrader. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en kan je goed geïnformeerde en weloverwogen keuzes maken in je zoektocht naar een perceel dat past bij al je eisen en wensen.

Kadastrale gegevens opvragen

Om de juiste en meest relevant informatie te verkrijgen kan je het beste inzicht krijgen in de kadastrale gegevens. Het kadaster is de overheidsinstantie die de registratie van alle onroerende zaken binnen Nederland bijhoudt. Omdat het van alle Nederlandse grond informatie bijhoudt is er een ware schat aan informatie. Extra belangrijk om te zorgen dat je duidelijk aangeeft welke informatie je wil over welk perceel op het moment van kadastrale gegevens opvragen.

Locatie

Locatie

Het belangrijkste is om de juiste locatie aan te geven waar je de gegevens van wil ontvangen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een adres met postcode, een locatie op de kaart, of via de kadastrale aanduiding. Deze kadastrale aanduiding is een code in het format XXX00-X-0000. De code bestaat uit verschillende onderdelen die samen een unieke kadastrale aanduiding vormen voor een bepaald stuk grond. Zo kan je hier bijvoorbeeld in aflezen in welk deel van de gemeente het gebied zich bevindt.

Gewenste informatie

Bepaal van tevoren welke informatie je graag in zou willen zien. Dit kan variëren van eigendomsgegevens tot kadastrale kaarten met maatvoering, bestemmingsplannen en vergunningen, of zelfs een overzicht van alle kabels en leidingen die in de grond liggen. Dit laatste is relevant wanneer je op een perceel wil gaan graven, zodat je niet per ongeluk in je enthousiasme over je nieuwe perceel de internetkabels van de buren doorzaagt. Dat is niet goed voor de onderlinge verhoudingen, en je wil je buren toch wel te vriend houden.

Hulp

Als je er niet uitkomt, zijn er ook verschillende tools die je kunnen helpen. Er zijn verlerlei online diensten die je kunnen helpen met het bepalen welke informatie voor jou relevant is, en ook met het opvragen van deze informatie. Zo beschik je relatief snel over alles wat je nodig hebt. Wees je er wel van bewust dat sommige van deze diensten kosten met zich meebrengen. Dan moet je zelf de afweging maken of die kosten het waard zijn voor het verkrijgen van eigendomsinformatie.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons