Als je naast en onder je tv ook nog gameconsoles, streamingapparaten, soundbars en andere elektronica hebt staan, kan dit rondom je tv een behoorlijke wirwar aan draden en kabels veroorzaken. Met behulp van een paar tools en materialen, zoals krimpkous, klittenband, kabelbinders en labels kun je echter vrij eenvoudig orde scheppen in de chaos die rond je entertainmentset is ontstaan. Met behulp van deze budgetvriendelijke materialen kun je je kabels netjes bundelen en organiseren, waardoor je tv-meubel of cinewall er een stuk meer geordend en opgeruimd uit zal zien. Daarnaast maak je het door de kabels te labelen makkelijker voor jezelf om snel de juiste bedrading bij het betreffende apparaat te zoeken als het nodig is. Lees hier hoe je orde schept in de wirwar van draden rond je tv!

Bundelen en markeren met krimpkous

Met behulp van krimpkous, kun je kabels en draden makkelijk georganiseerd houden. Kies krimpkous in verschillende maten en kleuren om verschillende soorten kabels te markeren. Gebruik bijvoorbeeld grotere krimpkous voor de hoofdbundel van kabels en een kleinere maat voor individuele kabels binnen de bundel. Hierdoor kun je snel de juiste kabels identificeren en voorkomen dat ze in de knoop raken. Daarnaast kun je met krimpkous je elektrische draden ook meteen isoleren en beschermen tegen beschadiging, vocht, corrosie en andere omgevingsfactoren. De beschermende laag ontstaat als de kous wordt blootgesteld aan warmte, waardoor deze strak om de draad of kabel heen krimpt. Als je de krimpkous over de kabel hebt geschoven, hoef je deze alleen nog maar te verhitten met een haardroger, verfstripper of aansteker.

Bundelen en markeren met krimpkous

Klittenband en kabelbinders

Naast krimpkous kun je ook klittenbandstrips en kabelbinders gebruiken om je kabels en draden op hun plaats te houden. Wikkel klittenbandstrips rond bundels van kabels voor een snelle en makkelijke bevestiging. Je kunt de kabelbinders ook gebruiken om kabels stevig vast te zetten voordat je de krimpkous aanbrengt, zodat je zeker weet dat je de juiste kabels bij elkaar bundelt en je twee handen vrij hebt om de krimpkous rustig te verhitten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tie-wraps, waar je kabels ook mee samen zou kunnen binden, knel je met dubbelzijdig klittenband de draden niet af. Daarbij verwijder je klittenband en kabelbinders ook makkelijk weer, waardoor ze herbruikbaar zijn voor een eventueel volgend project.

Labels

Om het nog makkelijker te maken om je kabels en draden te identificeren, kun je met een labelmaker labels maken voor elke bundel of individuele kabels. Plaats de labels op strategische punten langs de kabels, zodat je in één oogopslag kunt zien welke kabel waar naartoe gaat. Zo voorkom je verwarring en bespaar je tijd bij het oplossen van eventuele problemen, of bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je systeem. Hang de (gekleurde) labels wel uit het zicht, bijvoorbeeld waar de bedrading je tv-wand of tv-meubel in gaat, anders blijft het er rommelig uitzien. Zo kun je eenvoudig kabels en bedrading rond je tv ordenen!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons