Bent u op zoek naar een traplift in huis? Dan is het fijn om in dit proces zo veel mogelijk ondersteund te worden. U hoeft namelijk echt niet alles zelf te regelen: dat zou een enorme taak zijn! Door te weten waar u hulp moet vragen en wie u het beste verdere informatie kan geven, kunt u zo binnen de kortste keren al profiteren van de nieuwe toevoeging aan uw huis.

Aanvragen bij de gemeente

Iedereen die begint met zich over trapliften in te lezen, ziet online al snel de afkorting ‘Wmo’ voorbijkomen. Wmo trapliften zijn al jarenlang een veel voorkomend begrip. Logisch, want als u in aanmerking komt voor een Wmo vergoeding, hoeft u uw traplift niet helemaal zelf te betalen. De gemeente heeft als doel met deze wet om er voor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen, het liefst zelfstandig. Elke gemeente heeft zijn eigen afdeling die zich met de Wmo bezighoudt, en er wordt samen met u gekeken wat er allemaal mogelijk is in uw situatie.

Wat wordt er precies vergoed?

De Wmo is er niet om alleen trapliften te vergoeden. De wet is in plaats daarvan best wel breed, en kan veel meer vormen van zorg vergoeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thuiszorg, mantelzorg, vervoersvoorzieningen, of andere handige aanpassingen aan de woning. Er wordt naar uw hele situatie gekeken, om hulp te kunnen bieden die goed bij uw behoeftes aansluit. Het is wel belangrijk om te weten dat elke gemeente ook een eigen bijdrage hanteert. De traplift, en eventuele andere vormen van ondersteuning zullen dus nooit helemaal gratis zijn, maar een groot deel wordt wel vergoed. Ook wordt u persoonlijk behandeld, en kijkt de gemeente mee wat er verder nodig is om uw wooncomfort zo veel mogelijk te vergroten.

Elektriciteitskosten

De traplift werkt op een accu, en dus met stroom. De accu gaat ongeveer 5 jaar mee voordat deze aan vervanging toe is. Deze elektriciteitskosten worden niet in het bijzonder vergoed, en vallen ook niet onder de Wmo vergoeding. Dit is voor de meeste mensen echter geen probleem, omdat trapliften bijzonder efficiënt met hun energie omgaan. De meeste trapliften verbruiken rond de 0,024 kWh.

Een geschikt huis

Een geschikt huis

Voordat u de knoop helemaal heeft doorgehakt en besloten heeft om de traplift te laten plaatsen, komen er misschien nog wel wat vragen naar boven. Het is altijd verstandig om met het bedrijf waar u de traplift aanschaft in gesprek te gaan, maar met een enkel algemeen feit kunnen wij u alvast een klein beetje informeren. Trapliften zijn over het algemeen voor elk huis geschikt. Ook als u een steile of smalle trap heeft, en ook als er veel bochten in uw trap zitten. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan het misschien niet mogelijk zijn om de traplift te laten plaatsen, maar ook dan zal er altijd in overleg gekeken worden naar een passende oplossing.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons