Wanneer je een ruimte gaat inrichten of herinrichten is verlichting een van de belangrijkste zaken. Door verlichting goed toe te passen kun je de kamer echt tot leven laten komen. Is dit niet in orde, dan kan het zomaar een saaie boel worden. Plan daarom altijd van tevoren hoe je de kamer gaat inrichten. In dit blogartikel geven we je graag een aantal tips om te zorgen dat jij jouw ruimte ideaal inricht voor verlichting.

Soorten lampen

Er is enorm veel keuze op het gebied van verschillende soorten lampen. Vroeger waren gloeilampen en spaarlampen de standaard, maar dat is inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig is de ledlamp verreweg de populairste keuze. Zo gaan deze lampen niet alleen veel langer mee, ze zijn ook nog een stuk zuiniger. Het feit dat ze zuinig zijn is goed voor zowel de planeet als jouw portemonnee. Er hoeven veel minder lampen geproduceerd te worden en jij hoeft minder vaak een nieuwe te kopen!

Soorten lampen

Binnen of buiten?

Het is uiteraard van groot belang om te weten of je de verlichting binnen of buiten gaat plaatsen. Als jij de tuin wil gaan voorzien van verlichting is het verstandig om te kiezen voor lampjes die tegen wat water kunnen. In Nederland wil het in de zomer nog wel eens regenen en het is zonde als de lampen hier niet tegen kunnen en daardoor kapot gaan. Ledverlichting die waterproof is kun je vinden bij ledlampenkopen.nu. Klik hier om het volledige assortiment Led verlichting te bekijken. Wanneer je een ruimte binnen wil verlichten is waterdichtheid niet zo essentieel als bij buitenverlichting. Zorg dan wel dat je voor een lichtbron kiest die aansluit bij het interieur.

Subtiele schakels

Wanneer je de verlichting binnen gaat plaatsen, is het belangrijk dat het bij het interieur past. Niet alleen de lampjes zelf, maar de schakelaars ook. Heb je een ruimte die donker is, dan kun je het beste voor een zwarte of donkergrijze schakelaar gaan. Is de ruimte lichter ingericht? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een schakelaar met een lichtere kleur. Door de schakelaar af te stemmen op de schakelaar zorg je voor een geheel met synergie.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons