Traplopen gaat steeds moeizamer, maar u wilt toch graag thuis blijven wonen. Wat zijn dan uw mogelijkheden? Wanneer het niet mogelijk is om alle ruimtes op één verdieping te realiseren, kan een lift uitkomst bieden. De keuze die u dan moet maken is die tussen een huislift of traplift.

Wat voor u een haalbare optie is, is in belangrijke mate afhankelijk van de situatie in uw huis en uw financiële mogelijkheden. Ook wanneer u ervaren doe-het-zelvers in uw familie of kenniskring heeft die graag de handen uit de mouwen steken, is het noodzakelijk om een gespecialiseerde firma in te schakelen. Lang niet alle woningen zijn geschikt voor een huislift. Op elke verdieping moet voldoende ruimte zijn. De meest compacte huisliften zijn nog altijd minimaal één vierkante meter. Voor plaatsing van een huislift is een flinke verbouwing noodzakelijk. En dan is er nog het financiële plaatje: de prijs voor een huislift begint bij ongeveer 15.000 euro.

Rechte trap

Rechte trap

Een traplift is aanzienlijk goedkoper. Een traplift op een rechte trap is er al vanaf 2.500 euro. Bovendien is voor plaatsing van een traplift geen verbouwing nodig, de montage op uw trap neemt vaak maximaal een dagdeel in beslag. De traplift van tegenwoordig is strak vormgegeven en zeer compact, zo neemt deze weinig ruimte in op de momenten dat ie niet wordt gebruikt.

Duurzaamheid

Voor de gemiddelde doe-het-zelver klinkt het als muziek in de oren: het hergebruiken van materialen. Ook in de hulpmiddelenbranch is duurzaamheid een belangrijk thema. Waar het kan worden materialen hergebruikt. Dat geldt ook voor trapliften. Veel exemplaren zijn na een opknapbeurt opnieuw te gebruiken. De prijzen voor tweedehands trapliften liggen vanzelfsprekend lager. Ook tweedehandsjes voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons