Een stapelbed is een meubelstuk voor in de kinderkamer waarbij er twee bedden op elkaar geplaatst worden. Voor veel kinderen is dit bed de slaapplaats van hun dromen. Ze vinden een stapelbed een stoere en vooral gezellige slaapplek. Maar dit bed heeft functioneel gezien ook een aantal voordelen. In dit artikel lees je welke voordelen een stapelbed voor kinderen heeft en welke soorten stapelbedden er allemaal zijn.

Functionele en gezellige slaapplek

Als je te weinig ruimte in huis hebt om ieder kind een eigen slaapkamer te geven, zullen er meerdere kinderen in een kamer moeten slapen. Er zijn ook gezinnen die wel voldoende slaapkamers hebben, maar waar de kinderen er zelf voor kiezen om samen op een kamer te slapen. Omdat ze bang zijn om alleen te slapen of gewoon voor de gezelligheid. Een stapelbed is dan een ideaal meubelstuk voor in de slaapkamer.

Voordelen van een stapelbed voor kinderen:

Het grootste voordeel is dat een stapelbed minder ruimte inneemt. Hierdoor ontstaat er op de slaapkamer meer plek voor andere meubels en natuurlijk om lekker te spelen. Verder geeft een stapelbed een kinderkamer een sfeervolle uitstraling. Kies voor mooie dekbedovertrekken en een aantal gezellige kussentjes om van het stapelbed een echte eyecatcher te maken.

Tot slot vinden kinderen het fijn om in een stapelbed te slapen. Het gaan slapen in een mooi bed wordt een prettige gebeurtenis waardoor kinderen heerlijk slapen.
Houd er wel rekening mee dat dit bed niet geschikt is voor de kleinste slapertjes. Vanaf zes jaar kunnen kinderen zelfstandig via het trapje naar het bovenste bed klimmen en vallen ze ook niet meer uit bed.

Soorten stapelbedden voor kinderen

Er is een ruime keuze aan stapelbedden. De meeste bedden zijn gemaakt van hout of MDF en hebben (per bed) een afmeting van 90×200 centimeter. Beide bedden zijn dan dus even groot.
Je kunt ook voor een ruimere slaapplaats beneden kiezen. Met een afmeting van 120×200 centimeter is deze slaapplek heerlijk ruim. Ideaal om ook als speelplek te gebruiken.

Als er vaker een vriendje of vriendinnetje komt logeren, is het ideaal om een 3-persoonsstapelbed aan te schaffen. Het onderste bed heeft dan de afmetingen van een 2-persoonsbed, terwijl het bovenste bed geschikt is voor 1 persoon. Stapelbedden zijn verkrijgbaar in meerdere hoogtes en breedtes, voor iedere slaapkamer is er wel een geschikt bed.

Slapen in stijl

Slapen in stijl doe je in een stapelbed met een bepaald thema. Voor de stoere kids is er een bed in de vorm van een brandweerauto. Kinderen die graag buiten zijn, zullen helemaal enthousiast worden van een bed in de vorm van een boomhut. Stapelbedden zijn in vele kleuren en stijlen te koop. Je personaliseert je bed door het te voorzien van schattige lampjes, een hippe vlaggenlijn of bijvoorbeeld een boekenrekje. Extra opbergruimte creƫer je door het bed te voorzien van een bedlade of een of meerdere opbergzakken die je eenvoudig aan het bed kunt bevestigen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons