Wat is er nu lekkerder dan na een lange dag werken relaxen in je eigen bubbelbad? Helemaal ontspannen in je eigen tuin, onder het genot van een drankje of een goed boek. Maar voordat je een bubbelbad kunt plaatsen, moet je eerst nog de juiste plek kiezen. Hieronder vind je alle informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte plek voor jouw bubbelbad.

Voldoende ruimte

Voordat je enthousiast begint met de voorbereidingen voor je nieuwe bubbelbad, is het belangrijk om na te denken over de ruimte die je tot je beschikking hebt. Het is zonde als je er tijdens het ingraven van het bubbelbad achter komt dat de ruimte toch te krap is. Houd daarom rekening met de afmetingen van het bad, maar ook met de ruimte om het bad heen. Het is fijn als je bijvoorbeeld nog uit het bad kunt stappen en nog ruimte hebt voor een rand, zodat je niet direct in het gras stapt.

Beschutting

Als je straks heerlijk in je bubbelbad zit, wil je natuurlijk niet gestoord worden door nieuwsgierige buren of voorbijgangers. Zorg daarom voor voldoende beschutting rondom je bubbelbad. Dit kun je doen door middel van een schutting of begroeiing. Ook is het fijn als je op winderige dagen nog steeds in het bad kunt zitten zonder dat je het koud krijgt.

Zon of schaduw

Zon of schaduw

Is het voor jou belangrijk om in de zon te zitten tijdens het badderen, of houd je juist van wat koelte? Houd hier rekening mee bij het kiezen van de plek voor je bubbelbad. In de volle zon kan het in de zomer behoorlijk warm worden rondom je bad, terwijl je in de schaduw misschien weer wat minder geniet van je bad sessie.

Ondergrond

De ondergrond waar je je bubbelbad op plaatst, is minstens zo belangrijk als de plek zelf. Zorg voor een stevige ondergrond, bijvoorbeeld van betontegels, zodat het bad recht en stabiel staat of graaf het bad in de grond. Een goede ondergrond voorkomt ook dat er water rondom het bad blijft staan.

Waterafvoer

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de afvoer van het water. Dit kan soms lastig zijn, zeker als je het bad bijvoorbeeld op een verhoogd terras plaatst. Zorg dat het water op een goede manier afgevoerd kan worden, zodat je niet met een grote plas water rondom je bad blijft zitten.

Met deze tips vind je vast en zeker de perfecte plek voor je nieuwe bubbelbad. Houd rekening met de ruimte, beschutting, zon of schaduw, ondergrond en waterafvoer, en je kunt optimaal genieten van een eigen wellness in je tuin. Veel relax-plezier!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons