Ben je je een hoedje geschrokken van de gas- en energierekening? Dan ben je niet de enige. Sinds de invasie van Rusland zijn de gas- en energieprijzen door het dak gegaan. Alles behalve prettig, aangezien juist dit de consument treft.

Ben je daarom op zoek naar alternatieve manieren om je huis te verwarmen? Verstandig. Je kunt op dit moment uit duurzame verwarmingsopties voor in je huis kiezen!

Optie 1: een houtkachel

Een houtkachel kopen is absoluut een verstandig idee in deze tijden. Voor zo’n kachel heb je slechts één ding nodig: hout. Dit hout kun je bij een houtboer kopen of kun je zelf in de natuur hakken. Ongeacht waar je voor kiest, weet je dat je hier niet al te veel geld aan kwijt bent. Zeker als je dit vergelijkt met de huidige gas- en energieprijzen.

Zo’n kachel brengt bovendien nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zorgt de kachel voor een aangename warmte, is het rendement erg hoog en geniet je van het knisperende geluid. Onderaan de streep lijkt een houtkachel een ideale duurzame optie voor in elk huis te zijn.

De uitstraling van een houtkachel is authentiek, stijlvol en uniek te noemen. Ongeacht voor welke houtkachel je kiest, haal je echt iets in huis. Een object met een uitgesproken uitstraling; je maakt hiermee je interieur ongetwijfeld volledig naar wens!

een houtkachel

Optie 2: elektrische haard

Spreekt een houtkachel je niet helemaal aan? Dan kun je ook voor één van de vele elektrische haarden kiezen. Deze haarden verbruiken uiteraard ook energie, maar zeker de huidige modellen zijn erg zuinig.

De haard brengt bovendien een realistisch gevoel met zich mee. Als je naar het sfeervolle vlammenspel kijkt, heb je net het idee dat je naar echt vuur zit te kijken.

Verder is het ideaal dat je voor een elektrische haard geen afvoer nodig hebt. Dit is ook een prima voorbeeld van duurzaamheid; je hoeft geen wijzigingen aan je huis door te voeren.

Bijkomend voordeel: je kunt tegenwoordig uit veel soorten elektrische haarden kiezen. Gaat je voorkeur uit naar een vrijstaand model? Heb je het liefste een inzet-elektrische haard? Of gaat je voorkeur uit naar een hangende elektrische haard? De mogelijkheden zijn op dit gebied eindeloos.

Optie 3: zonneboiler

Ben je bereid om een flinke investering te doen? Dan kun je ook eens naar een zonneboiler kijken. Dit is een vrij nieuwe manier om je huis duurzaam te verwarmen. De techniek is op zich erg simpel, maar het vraagt wel om een behoorlijke investering. Onderzoek wijst uit dat je pas na een jaar of 12 de initiële investering terugverdiend hebt. Op korte termijn lijken optie 1 en 2 daarom de betere keuze te zijn.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons