Een draglineschot wordt gebruikt om zwaar machinaal vervoer overheen te laten rijden, zoals bijvoorbeeld graafmachines op rupsbanden. De stevige balken vormen een degelijk pad waarover het groot machinaal vervoer heen kan rijden. Draglineschotten worden gemaakt van hardhout en zijn zeer sterk. Er zijn diverse houtsoorten mogelijk voor de productie van de schotten. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke situatie waaronder benodigde levensduur, beschikbaar budget en de dikte en lengte van het schot. Als alternatief kan je ook kiezen voor een rijplaat van staal of kunststof.

Hoe gebruik je draglineschotten

Zware draglines kunnen zonder om te vallen of vast te komen zitten over de draglineschotten rijden. De stevige dikke houten balken plaats je op de grond, langs een oever of over een sloot, om zo een sterke ondergrond te creëren. Je brengt een tijdelijke weg of verharding aan.

De speciale draglineschotten zijn in te zetten voor diverse logistieke doeleinden, zoals in de bouw. De korte houten planken bieden een stevige ondergrond voor al het zwaar machinaal dat materialen aan en af moet voeren. De tijdelijke toegangswegen zijn zeer veilig en zorgen voor meer grip. Een bijkomend voordeel, is dat de ondergrond wordt beschermd tegen beschadigingen door het gewicht van het verkeer.  

Kopen of huren van draglineschotten

Heb jij maar af en toe draglineschotten nodig? Dan is het verstandig om dit handige hulpmiddel te huren. Je hoeft geen grote investering te doen en de bedrijfskosten zijn op deze manier makkelijk per keer gebruik te berekenen. Je kunt ook kiezen voor rijplaten verhuur. Als je vaker een beroep moet doen op de stevige balken, is het de beste keuze om draglineschotten aan te schaffen.

Draglineschotten worden vooral veel gebruikt in de bouw, maar tegenwoordig zien ook evenementenorganisatoren de voordelen van de houten paden in. Deze gebruiken de houten platen bijvoorbeeld voor de aanleg van tijdelijke looppaden voor bezoekers. Vanwege het formaat zijn de paden namelijk zeer flexibel aan te leggen.

Draglineschotten of rijplaten

Een belangrijke reden om te kiezen voor draglineschotten, is het kleine formaat van de houten planken. Hierdoor zijn de paden flexibeler te plaatsen dan wanneer je kiest voor een grote rijplaat. Wanneer je kijkt naar rijplaten, valt direct op dat deze een grotere maatvoering hebben dan draglineschotten. Ook zorgen draglineschotten voor een betere drukverdeling en meer stabiliteit. Ten slotte is hout, waar draglineschotten van gemaakt worden, lichter dan het staal waar rijplaten van gemaakt worden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons