Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden in de samenleving. Particulieren en bedrijven zetten verschillende stappen om hun ecologische voetafdruk te beperken. Enerzijds door bijvoorbeeld wat minder vaak te vliegen, anderzijds door het energieverbruik in huis terug te dringen. Dit doen zij met de plaatsing van zonnepanelen op het dak, of bijvoorbeeld met de investering in een moderne (hybride) warmtepomp. Ook het laten isoleren van het dak, het vervangen van ruiten en bijvoorbeeld het dichten van de kruipruimte onder de woning zijn voorbeelden van impactvolle energiebesparende maatregelen. Een partij als HomeQgo kan je hierbij helpen; zelf zonnepanelen plaatsen is niet toegestaan.

Naast de verduurzamende klussen die je aan een professioneel bedrijf over kunt laten, zijn er ook klussen voor de doe-het-zelver! In dit artikel zetten we een aantal van deze klussen op een rijtje. 

Zelf woning verduurzamen door naden en kieren te richten 

Naden en kieren vormen een grote bron van warmteverlies, vaak zonder dat huishoudens zich hiervan bewust zijn. Het dichten van deze naden en kieren bij onder meer je ramen is relatief eenvoudig. Maak gebruik van kit of kies voor speciale tochtstrips om te voorkomen dat er nog warmte naar buiten stroomt. Bij naden breder dan een centimeter is het gebruik van kit onverstandig. Maak in dit geval gebruik van purschuim. Ook het monteren van een brievenbusborstel kan helpen om het wegstromen van warme lucht uit de woning tegen te gaan. 

Maak gebruik van radiatorfolie achter een radiator 

Een andere manier om je woning zelf te verduurzamen is het gebruik van radiatorfolie. Je kunt radiatorfolie aan de achterzijde van een radiator plaatsen. Ook het aanbrengen hiervan op de muur is een optie. Radiatorfolie heeft de fijne eigenschap dat het de warmte reflecteert, waardoor het sneller warm is in huis. Er hoeft hierdoor minder energie verbruikt te worden, waarmee je de investering in radiatorfolie in een mum van tijd terugverdiend hebt. Radiatorfolie koop je bij de bouwmarkt en kost niet meer dan zo’n tien euro voor één radiator. 

Andere energiebesparende aanpassingen aan je woning 

Er is nog meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook aan het isoleren van de cv-leidingen in de koudere ruimtes van je woning. Een goed voorbeeld: de cv-leiding op zolder en bijvoorbeeld de cv-leiding die door de kruipruimte loopt. Het isoleren van deze leidingen is relatief eenvoudig en gaat warmteverlies tegen. Het isolatiemateriaal voor buizen koop je bij de bouwmarkt voor een paar euro per meter. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons