Niet is fijner dan leven in een goed onderhouden huis. Veel mensen beginnen altijd aan de binnenkant van het huis, en wanneer de buitenkant aan de beurt is, is de zin ver te zoeken. Toch kan het opfrissen van de buitenkant van je huis heel veel resultaat geven. Zo wordt vanzelf blij wanneer je aankomt en je ziet dat het huis er goed bij staat. Lees in deze blog vier doe-het-zelf klusjes voor de buitenkant van het huis.

Ramen wassen: laat het huis van binnen en buiten stralen

Het eerste doe-het-zelf klusje is er eentje die veel mensen zullen uitstellen, maar hij geeft een onevenaarbaar resultaat voor je huis. Zo is het een goed idee om te gaan ramen wassen. Het wassen van de ramen aan de buitenkant zorgt ervoor dat jij weer lekker naar binnen en buiten kan kijken. Zo zul je veel meer licht in huis krijgen door schone ramen te hebben. Gebruik een emmer met warm water en reinigingsmiddel, een raamwisser en een spons en ga lekker aan de slag. Spoel de ramen af met schoon water en droog deze af met de raamwisser en een stofvrije handdoek. Een klusje waarbij het resultaat direct te zien is!

Het schoonmaken van gevels: haal de aanslag weg

Natuurlijk is het schoonmaken van de gevels een pittig klusje, maar het geeft wederom een mooi resultaat. Ga lekker aan de slag om bijvoorbeeld met HG het vuil, de aanslag en de algen te reinigen en verwijderen. Het huis zal er nieuw uitzien door de schone gevels. Je kunt hiervoor, wanneer je deze tot beschikking hebt, een hogedrukreiniger gebruiken. Hiermee spuit je heel gemakkelijk de aanslag van de gevels of tegels af, je zult de algen letterlijk zien verdwijnen. Mocht je deze niet hebben kun je een reinigingsmiddel gebruiken met bijvoorbeeld een bezem om te boenen. Pas wel op dat je geen beschadigingen aan het oppervlak maakt. Spoel de gevels vervolgens mooi af en laat ze met de lucht drogen.

Maak je tuinpaden en terras ruimtes goed schoon

Maak je tuinpaden en terras ruimtes goed schoon

Een klusje om lekker in de tuin bezig te zijn is het schoonmaken en opruimen van de tuinpaden en terras ruimtes. Hierbij kun je wederom een hogedrukreiniger gebruiken om vuil en mos weg te spoelen. Hiermee maak je deze ruimtes in de tuin een stuk aantrekkelijker en gelijk klaar voor de zomer. Op deze manier zit je ook veel liever buiten. Daarbij kun je bij tuinpaden ook de heggenschaar pakken en alles even lekker bijsnoeien. In een mum van tijd heb je alles snel gesnoeid en de tuin en het huis zien er totaal anders uit. Met deze drie klusjes maak jij de gehele look van het huis en de tuin in een klap een stuk schoner en aantrekkelijker. Kies dus een zonnige dag uit en ga lekker aan de slag!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons