Een huis inrichten is niet compleet zonder kasten. Je kunt nog zo’n leuke inrichting hebben, maar zonder kasten ben je nergens. Wij gaan jou in deze blog vertellen welke kastjes je sowieso nodig hebt en waarom!

Keukenkastjes voor al je troepjes

In de keuken heb je veel spullen nodig. Het is ondenkbaar om hier geen kasten neer te zetten! Je kunt ervoor kiezen om een apothekerskast in te laten bouwen. Hiermee kun je de kast uittrekken en heb je extreem veel ruimte voor al je spulletjes.

De potten, pannen, borden, servies, kruiden en andere benodigdheden wil je in de keuken bij de hand hebben. Hierdoor is voldoende kastruimte onmisbaar. Laat je keuken ontwerpen door een keukenwinkel of doe het zelf online. Er iets niets zo onhandig als te weinig kasten in de keuken, omdat je niet op het design wilt inleveren.

De kasten in ieders woonkamer

Woonkamer kunnen niet zonder een kast. De tv staat aak op een tv meubel, daarnaast heb je eventueel nog een boekenkast en je kunt voor een dressoir kast met industrieel design kiezen om voor wat invulling van je ruimte te geven. Door de houten accenten in een kast geef je de woonkamer extra warmte.

Daarnaast zorgen kasten er ook voor dat de draden van de tv zijn weggewerkt, de troepjes een plek hebben om in te liggen en houd je de ruimte schoon en netjes. Dat geeft veel rust en zorgt ervoor dat alles een plek heeft.

Creëer gezelligheid in de slaapkamer

Creëer gezelligheid in de slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte die je misschien snel zou vergeten. Maar ook hier wil je dat alles netjes blijft en leuk ingericht is. Natuurlijk hebben veel mensen de kledingkast in de slaapkamer staan, maar ook andere kasten kun je hier goed neerzetten. Zo is een nachtkastje de ideale manier om je oplader, boek of andere troepjes bij bed op te ruimen.

Wij zijn zelf altijd fan van een houten industriele kast die de ruimte extra warmte geeft. Deze kasten heb je in alle uitvoeringen, van kledingkasten tot nachtkastjes en meer. Dit is een kleine tip van ons, want de industriële stijl is al jarenlang populair en door de natuurlijke kleuren en materialen zien wij deze trend ook niet snel verdwijnen.

De beste materialen voor kasten

Je kunt tegenwoordig kasten in veel verschillende materialen vinden. Zelf zijn wij, zoals hierboven ook aangegeven, fan van de industriële stijl. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van acaciahout of mangohout in combinatie met gecoat metaal. Kies voor kasten die gemaakt zijn van robuuste materialen. Hierdoor krijg je gegarandeerd een sterk meubel.

Een kast moet natuurlijk sterk zijn voor alle spulletjes die je erin gaat opbergen. Vaak worden de troepjes erin neergelegd en stapelen deze zich op, wij spreken niet uit ervaring (kuch). Maar zorg voor goede kwaliteit wanneer je een kast koopt, zodat deze niet halverwege in elkaar stort onder het gewicht van je spullen.

Extra tips voor aankleding van de kasten

Naast een praktische kant is een kast natuurlijk ook een invulling voor de ruimte. Je wilt dus wel dat deze leuk aangekleed is en niet alleen een saaie kast is. Style je boekenkast op een mooie manier, waardoor je de open ruimtes gebruikt om je favoriete boeken, foto’s of accessoires op te plaatsen. Daarnaast kun je op een dressoir ook leuke spulletjes neerzetten.

Kies voor een mooie plant, beeldjes, klokjes en meer voor op of in de kasten. Wij zijn enorme fan van deze meubels, aangezien je aan de ene kant je ruimte mooi vult en aan de andere kant de troepjes op kunt ruimen. Daarnaast kun je het zo aankleden dat het een echte aanvulling op je woonkamer, keuken of slaapkamer is. Onmisbaar dus!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons