Ze zijn altijd en overal om ons heen te vinden en ook in het interieur duiken de organische vormen steeds vaker op. Golvende lijnen, grote boogvormige doorgangen en natuurlijke rondingen, het kan in iedere woonstijl worden toegepast. Op een subtiele manier, door middel van accessoires of juist heel aanwezig door grote objecten. De mogelijkheden zijn oneindig en het resultaat is vaak buitengewoon mooi! Hier lees je welke organische vormen je in ieder interieur kunt toepassen.

Ovale meubels

Voeg meer karakter aan je interieur toe door een aantal ovale meubels te gebruiken, in plaats van de veelvoorkomende rechthoekige objecten. Meubels die zich perfect lenen voor de ovale vorm, zijn onder andere eettafels, salontafels en spiegels.

Ovale tafels zijn smal van vorm en daarom ideaal voor smallere ruimtes. Desalniettemin heb je bij een ovale tafel toch genoeg zitgelegenheid, omdat je er heel makkelijk stoelen aan kan schuiven. Een ovale salontafel kan een zithoek met veel rechthoekige vormen een stuk zachter maken. En een accessoire zoals een ovale spiegel aan de muur staat niet alleen stijlvol, maar is ook nog praktisch. Omdat je jezelf in de ovale vorm helemaal kan zien in de reflectie.

Vervang je meubels daarom door meer ovale objecten, want ze zijn bijna onmisbaar in je interieur.

Boogvormige doorgangen

De mooie boogvormige doorgangen zie je steeds vaker terugkomen in onder andere luxe hotels, kantoorgebouwen, maar ook in huizen. De structuur van je huis is het basiselement van je inrichting en ook daar mogen de organische lijnen zichtbaar zijn. Door middel van boogvormige doorgangen, creëer je een mooie sfeer in huis. De bogen maken de rechthoekige vormen van de muren namelijk een stuk zachter.

Het is ook mogelijk om bogen op de muren te schilderen. Dit kan om de hoekige deuropening heen, of achter de bank of het bed ter decoratie. Zo maak je toch gebruik van organische lijnen in je interieur.

Ronde vormen

Ronde vormen

Ronde vormen kun je zowel in de meubels als in accessoires laten terugkomen. Je bank kan bijvoorbeeld mooie rondingen hebben en dat kun je versterken door het aantal ronde vormen eromheen te vergroten. Denk hierbij aan decoratieve wandaccessoires, zoals beschilderde borden of rotan wandcirkels. Het hoeft natuurlijk niet alleen bij wanddecoratie te blijven, want met een leuke ronde poef of stijlvolle ronde kussens op de bank vertegenwoordig je de ronde vormen natuurlijk ook. Een ronde spiegel of een mooi rond vloerkleed zijn subtielere en hele veilige opties. Die komen eigenlijk in ieder interieur goed tot hun recht.

Golvende lijnen

Je ziet steeds meer interieur objecten met golvende lijnen verschijnen in de interieurtrends. Abstracte bochten en lijnen óf de wave die even terugblikt naar de seventies, de golvende lijnen zijn bijna niet meer weg te denken. Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het kan zijn dat deze stijl jou totaal niet aanspreekt en je deze golven aan je voorbij laat gaan.

Zelf aan de slag

Wil je graag de handen uit de mouwen steken en zelf de rondingen en organische lijnen toevoegen aan je interieur? Je kan het project zo groot maken als je zelf wenst. Een boogvormige doorgang plaatsen bij het renoveren van je huis of toch voor het lichtere schilderwerk gaan. Van zelf je wanddecoratie zagen, tot een mooi kunstwerk maken met abstracte lijnen. Er is keuze genoeg!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons