Het is alweer 2023, en met het nieuwe jaar komen ook nieuwe trends in tuinieren. Of je nu een doorgewinterde groene duim bent of een doe-het-zelver die zijn achtertuin wil opknappen, hier zijn 7 tuintrends die je dit jaar zult willen uitproberen. Van het hergebruiken van steigerhout tot het creëren van een kas oase, er is voor elk wat wils op deze lijst van must-try’s. Dus laten we beginnen!

1) Meubels van steigerhout

Steigerhout is een geweldige manier om elke buitenruimte een rustieke charme te geven. Dit meubilair is gemaakt van gerecyclede steigerplanken, waardoor het een industriële stijl krijgt die gewoon karakter uitstraalt. Het mooiste is dat steigerhout een duurzame optie is vanwege het hergebruik, dus je kunt een goed gevoel hebben bij je aankoop! Scoor jouw steigerhout via dejonghandelsonderneming.nl.

2) Binnen kassen

Hoewel velen van ons gewend zijn aan buitentuinen, worden binnen kassen steeds populairder. Met de juiste opstelling kun je binnenshuis een oase van planten creëren – perfect voor wie geen toegang heeft (of gewoon niet wil!) tot een buitenruimte. Gebruik voor de beste resultaten LED kweeklampen en hydrocultuursystemen.

3) Eetbare landschappen

Als je op zoek bent naar een manier om je tuinruimte optimaal te benutten, waarom ga je dan niet helemaal voor eetbare planten? Van bosbessenstruiken en appelbomen tot kruiden als rozemarijn en salie, eetbare landschappen worden steeds gewoner nu mensen manieren zoeken om te genieten van zelfgekweekte producten zonder al te veel kostbare grondruimte in beslag te nemen.

4) Japanse zentuinen

Japanse zentuinen

Zoek je iets dat weinig onderhoud vergt, maar toch esthetisch verantwoord is? Probeer dan zelf een Japanse zentuin te ontwerpen! Deze tuinen zijn gericht op minimalisme – denk aan grindpaden omzoomd met stenen en kleine stukjes mos – wat ze perfect maakt voor zelfs de kleinste ruimtes of drukste schema’s.

5) Tuinen met inheemse planten

Tuinen met inheemse planten zijn geweldig omdat ze weinig onderhoud vergen en tegelijkertijd een habitat bieden voor vogels, insecten en andere dieren in het wild. Om met deze trend te beginnen, onderzoek je inheemse planten in je omgeving die nuttige dieren kunnen aantrekken en toch een mooie aanvulling zijn op je tuin.

6) Verticaal tuinieren

Heb je meer muur- dan grondruimte? Probeer verticaal tuinieren! Deze trend is ideaal als je niet veel ruimte in je tuin hebt, maar toch veel groen wilt hebben – plus het ziet er echt cool uit als je het goed doet! Alles wat je nodig hebt zijn wat plantenbakken of hanging baskets en wat klimplanten of bloemen en je kunt aan de slag!

7) Overal hangplanten

Hangplanten zijn de perfecte manier om kleur en textuur aan je tuin toe te voegen zonder veel ruimte in te nemen. Of het nu in de vorm is van macrame plantenbakken of hangende manden vol bloemen, deze trend zal in 2023 overal aanwezig zijn. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar ze helpen ook de luchtvervuiling te verminderen en creëren meer zuurstof voor ons mensen. 

Tuinieren wordt elk jaar populairder! Dus waar wacht je nog op? Laten we vandaag beginnen met het plannen van onze droomtuinen!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons