Vandaag de dag zijn er veel opties als je een nieuwe vloer in je huis wilt. In het verleden kozen de meeste mensen voor een houten vloer, maar tegenwoordig is dat niet langer het geval. Alhoewel dit materiaal nog altijd populair is, gaat de keuze nu ook vaak uit naar laminaat, beton of PVC. Over die laatste optie lees je in dit artikel meer. PVC vloeren bieden namelijk veel voordelen die je zeker moet kennen als je op zoek bent naar een nieuwe vloer. Hieronder vind je de belangrijkste pluspunten van dit materiaal!

Relatief goedkoop

Als je een vloer wilt kopen dan zul je uiteraard op de prijs letten. Je oog zal daarom ook zeker op PVC vallen. Dit materiaal is namelijk per vierkante meter meestal wat goedkoper dan de meeste andere opties. Niet alleen op dit vlak hebben PVC vloeren lagere kosten, dit is ook het geval als je kijkt naar de installatie. Over het algemeen kun je PVC namelijk helemaal zelf plaatsen, je hoeft dus geen professional te betalen voor de plaatsing van je nieuwe vloer.

Weerstaat vloeistoffen

Het is onmogelijk om morsen te voorkomen. Er zal altijd iets van water of een andere vloeistof terecht komen op je vloer. Bij veel materialen kan dit voor problemen zorgen. Bij een vloer van PVC is dit echter niet het geval! Dit materiaal is namelijk bestand tegen vloeistoffen en zal daardoor niet beschadigd worden als je je drinken op de vloer morst. Dit is met name belangrijk in de keuken en woonkamer, waar regelmatig vloeistoffen op de PVC vloer terecht komen.

Weinig onderhoud

Weinig onderhoud

Net als laminaat heeft PVC als voordeel dat je vloer weinig onderhoud nodig heeft. Natuurlijk moet je een PVC vloer wel zo nu en dan een schoonmaakbeurt geven, maar dat is eigenlijk ook alles. Zo hoef je geen coatings aan te laten brengen door professionals om ervoor te zorgen dat je vloer zijn uiterlijk behoudt. De PVC vloer stofzuigen en dweilen is echter soms wel nodig, maar dit is bij alle materialen het geval.

Fantastische duurzaamheid

Als je een nieuwe vloer koopt, wil je uiteraard zo lang mogelijk genieten van je aankoop. Door te kiezen voor PVC kun je gegarandeerd de vloer lang gebruiken. Dit komt doordat dit materiaal zeer duurzaam is. Het mag dan wel weinig onderhoud nodig hebben, alsnog kun je dus lang gebruik maken van een PVC vloer.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons