Glas kan een prachtige toevoeging zijn aan elk huis. Of je nu een uniek designelement wilt creëren, natuurlijk licht en ventilatie wilt toevoegen, of je buitenruimte optimaal wilt benutten, glas heeft eindeloze mogelijkheden als het gaat om woningontwerp. Maar met zoveel beschikbare opties, hoe weet je welk type het beste is voor jouw behoeften? In deze blogpost worden de verschillende soorten glas voor eengezinswoningen bekeken.

Enkel glas

Enkel glas bestaat uit één glasplaat met een dikte van 3 mm tot 12 mm. Het wordt vaak gebruikt in oudere huizen of in ruimtes waar weinig behoefte is aan isolatie, zoals serres. Enkel glas levert echter niet veel op in termen van geluidsisolatie of energie-efficiëntie, dus het is niet ideaal als je het geluidsniveau wilt verminderen of je energierekening wilt verlagen.

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten die door een afstandsbalk van elkaar zijn gescheiden en met een luchtdichte kit aan elkaar zijn bevestigd. Het biedt een betere isolatie dan enkel glas, omdat de twee lagen een barrière vormen tegen geluid van buitenaf en temperatuuroverdracht van buiten naar binnen. Dubbele beglazing helpt ook condensatie te verminderen en biedt door zijn robuustheid extra beveiliging tegen inbraak. Het is vermeldenswaard dat dubbel glas vrij duur kan zijn in vergelijking met enkel glas, maar het loont de moeite als je een betere isolatie en geluidsisolatie wilt.

Dubbele beglazing

Driedubbele beglazing

Zoals de naam al aangeeft, bestaat driedubbel glas uit drie ruiten die van elkaar gescheiden zijn door afstandhouders gevuld met argongas en die met een luchtdichte kit aan elkaar zijn bevestigd. Het biedt uitstekende isolatie tegen externe temperaturen en geluidsniveaus, waardoor het ideaal is voor koudere klimaten waar meer bescherming nodig is tegen extreme temperaturen buiten. Ramen met driedubbel glas zijn ook veel veiliger dan ramen met dubbel of enkel glas, omdat ze door hun robuuste constructie moeilijk in te breken zijn. Ze zijn echter duurder dan andere soorten glas, zodat ze misschien niet de beste keuze zijn als je een krap budget hebt.

Ontdek wat bij jouw woning past!

Bij het kiezen van het juiste type glas voor je huis zijn er veel opties beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en budget. Ramen met enkele beglazing bieden minimale isolatie, maar kunnen relatief goedkoop zijn. Afhankelijk van welke soort je kiest, terwijl ramen met dubbele beglazing betere isolatie bieden, maar een hogere prijs hebben. Ramen met drie beglazing zijn ideaal voor wie in een kouder klimaat woont, omdat ze uitstekend isoleren, maar duurder zijn dan andere soorten vensterglas. Uiteindelijk komt het erop neer wat voor jou het beste werkt, dus zorg ervoor dat je alle factoren in overweging neemt voordat je een beslissing neemt!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons