Is het tijd om je cilinderslot te vervangen? Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of de hulp van een professional in te schakelen. Wanneer je de juiste spullen hebt, kun je het vrij eenvoudig zelf doen. In dit artikel geven we je de zes stappen voor het vervangen van cilindersloten.

1. Verzamel de juiste tools

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste tools te verzamelen voor het vervangen van een cilinderslot. Zonder deze tools is het onmogelijk om een cilinderslot te vervangen. De tools die je in ieder geval nodig hebt, zijn een schroevendraaier, meetlint, potlood en natuurlijk een nieuw cilinderslot. Je gebruikt de schroevendraaier voor het verwijderen van het oude slot en het bevestigen van de nieuwe, het meetlint om ervoor te zorgen dat alles op de juiste afstanden gebeurt en de potlood om tussendoor aantekeningen te maken. 

2. Meten

Heb je alle tools verzameld? Dan kun je de grootte van het oude cilinderslot opmeten. Zo weet je welke maat je nieuwe cilinderslot moet hebben. Vergeet niet om de afmetingen met potlood te noteren.

3. Verwijder oude cilinderslot

Nu kun je het cilinderslot daadwerkelijk vervangen. Hoe je dit doet? Draai de schroeven aan de binnenkant van de deur voorzichtig los en trek het cilinderslot eruit.

4. Plaats nieuwe cilinderslot

Na verwijdering van het oude cilinderslot, kun je het nieuwe plaatsen. Schuif het zorgvuldig in de opening en zorg ervoor dat de sleutel opening naar buiten is gericht. 

5. Bevestig het slot aan de binnenkant

Als je nieuwe cilinderslot op de juiste manier in de opening zit, kun je het bevestigen. Hiervoor moet je de schroeven stevig vastdraaien met de schroevendraaier.  

6. Test het nieuwe cilinderslot

Controleer vervolgens of het cilinderslot soepel werkt door de sleutel erin te steken en te draaien. Zorg ervoor dat het slot gemakkelijk opent en sluit.Heb je alle stappen nauwkeurig gevolgd? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat het vervangen van een cilinderslot helemaal niet moeilijk is. Uiteraard heb je hiervoor wel de juiste tools nodig. Op die manier kun je de sloten verwijderen en bevestigen, metingen maken en aantekeningen noteren. Heb je alle spullen verzameld? Dan kun je het cilinderslot daadwerkelijk gaan vervangen door de schroeven los te draaien. Je trekt het oude cilinderslot er dan eenvoudig uit. Vervolgens kun je het nieuwe slot plaatsen en vastdraaien. Tot slot is het belangrijk om te testen of alles goed werkt. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons