Wil jij de woonkamer een luxe en robuuste touch geven? Voeg dan shutters toe als raamdecoratie. Je kunt ze erg mooi combineren met overgordijnen of vitrage. Bovendien is de stijl geheel naar wens aan te passen. Bepaal het materiaal en pas de kleur aan op je interieur. Wil je meer weten over de technische kant? Lees dan het onderstaande artikel eens door. Je leest hoe je zelf de perfecte shutters kunt samenstellen en de beste keuzes kunt maken.

Shutters zelf inmeten

Het vinden van de perfecte shutters begint bij het inmeten. Je kunt shutters professioneel laten inmeten, maar als handige klusser is het ook mogelijk om zelf de afmetingen te noteren. Bepaal eerst hoe je de nieuwe shutters wil monteren: op het kozijn, op de muur of binnen de muuropening. Alleen zo weet je welke stukken je moet opmeten. Meet zo nauwkeurig mogelijk, het liefst op de millimeter! Vraag om professioneel inmeetadvies als je er toch niet uitkomt.

Breedte van lamellen bepalen

Zodra de gewenste afmetingen op papier staan, kun je de breedte van de lamellen bepalen. Hoe breder de lamellen, hoe robuuster het geheel zal ogen. Een breedte van 63 mm wordt als standaard gezien en is bij twijfel dus een goede keuze.

Vaste of draaibare lamellen?

Vaste of draaibare lamellen

Denk na over de functie van de shutters. Wil je zelf invloed hebben op het daglicht en zonlicht dat binnenkomt? Dan is het verstandig om shutters met draaibare lamellen aan te schaffen. Deze kun je eenvoudig bedienen met een tilterstok. Ben je niet van plan om de positie van de lamellen aan te passen? Dan kun je shutters met vaste lamellen aanschaffen.

Let op de scharnieren

Shutters worden nog vaak verward met jaloezie├źn. Toch is er een duidelijk verschil. Jaloezie├źn kun je in het geheel omhoog trekken. Shutters klap je als een soort luik open. Het is daarom belangrijk om ook na te denken over de positie van de scharnieren. Hoe groter de shutters, hoe meer scharnieren er nodig zijn voor de stevigheid. Kijk wat er mogelijk is bij jouw ramen en waar de scharnieren komen te zitten.

Shutters professioneel laten monteren

Als je de raamdecoratie goed hebt ingemeten, is het mogelijk om ze zelf te monteren. Toch raden we zelfs fanatieke klussers aan om dit laatste onderdeel uit te besteden aan een shutter expert. De montage is namelijk behoorlijk technisch. Het samenstellen van de perfecte shutters kun je helemaal in eigen hand nemen, maar voor het beste resultaat laat je de montage over aan een professional.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons