Ga je binnenkort aan de slag met een paar schilderprojecten in huis? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Of je nu de muren in huis gaat schilderen of aan de slag gaat met het schilderen van je meubels: het is belangrijk dat het op een goede manier gebeurt. Je wilt tenslotte een mooi eindresultaat realiseren. Daarom moet je fouten tijdens dit proces zoveel mogelijk zien te voorkomen. Benieuwd naar de meest gemaakte fouten tijdens het schilderen, die jij dus moet voorkomen? Wij zetten er hieronder een aantal op een rij!

Geen voorbereiding treffen

Een van de meest gemaakte fouten bij het schilderen in huis, is dat er geen voorbereiding wordt getroffen. Zonder voorbereiding in de wilde weg gaan beginnen met schilderen levert vaak niet veel goeds op. Een goede voorbereiding is het halve werk, waardoor dit van groot belang is. Zorg er dus voor dat je dit wél doet. Het kost maar weinig tijd, maar vergroot wel de kans op een mooi eindresultaat. Maar schilderwerk voorbereiden, hoe doe je dat? Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van oude werkkleding en het afdekken van de vloer en meubels.

Slechte kwaliteit verf gebruiken

Een fout die ook vaak gemaakt wordt bij het schilderen, is dat er slechte verf gebruikt wordt. Het schilderen begint allemaal met goede verf, dus slechte verf is echt een no-go. De kwaliteit van de verf bepaalt hoe het er straks uit komt te zien in jouw huis. Of je nu jouw muren gaat verven of een ander schilderproject in huis oppakt: de juist verf is belangrijk. Ga hier dan ook tijdig naar op zoek en koop niet de eerste beste pot verf die je tegenkomt.

Even research doen naar welke verf je het beste kunt gebruiken kan absoluut geen kwaad. Ook belangrijk is om niet voor de goedkoopste verf te kiezen. Het kan dan zo zijn dat dit verf van een slechte kwaliteit is en dit komt jouw eindresultaat niet ten goede. Maak de fout dus niet om slechte verf te kopen, want dan kun je in vervelende situaties terechtkomen. Goede verf kopen is dus een must om jouw schilderproject te laten slagen.

Slechte kwaliteit verf gebruiken

Te weinig verf hebben

Niet alleen slechte verf gebruiken is een fout die je moet zien te voorkomen, dit geldt ook voor het hebben van te weinig verf. Stel je maar even voor dat je middenin een bepaalde klus zit en ineens merkt dat je het niet gaat redden met je verf. Dit is vervelend, want het kan betekenen dat het jouw project niet ten goede komt. Als je verf voor een tweede keer mengt, kan het er iets anders uit komen te zien. Daarom is het van belang om vooraf al genoeg verf te kopen. Je kunt dan ook beter te veel verfpotten hebben dan te weinig. Om erachter te komen hoeveel verf je nodig hebt, is het goed om het oppervlak dat je moet schilderen goed te meten.

Niet de juiste kwasten gebruiken

Een andere fout die regelmatig gemaakt wordt bij schilderprojecten, is dat er niet de juiste kwasten gebruikt worden. Deze fout moet jij zien te voorkomen als je gaat verven in huis. Je hebt kwasten met echte haren, maar ook kwasten die voorzien zijn van synthetische haren. Bekijk dus goed welke kwast voor welke klus geschikt is. Bij het schilderen van grote oppervlakken kun je ook een verfroller overwegen. De juiste kwasten of verfrollers zijn van groot belang om een klus te laten slagen, dus zorg ervoor dat je hier genoeg informatie over verzamelt.

Deze meest gemaakte fouten moet je bij jouw schilderprojecten dus absoluut zien te voorkomen, want deze fouten kunnen jouw gehoopte eindresultaat in de weg gaan zitten. Denk er dan ook niet te makkelijk over, zeker als je nog niet vaak geschilderd hebt. Bereid jezelf goed voor, want hier kun je veel profijt van gaan hebben.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons