Bij de meeste nieuwbouwprojecten zijn kunststof kozijnen al de standaard. En in steeds meer oudere woningen worden ze ook gemonteerd. Dat is natuurlijk niet zonder reden. We leggen je uit welke meerwaarde kunststof kozijnen hebben voor jouw huis.

Sterke isolerende eigenschappen

De profielen van kunststof kozijnen zijn zo gemaakt, dat er verschillende isolerende kamers aanwezig zijn. Deze zorgen ervoor dat de warmte niet van binnen naar buiten wordt doorgegeven via het kozijn. Daarnaast wordt er in een kunststof kozijn goede beglazing gemonteerd. Deze heeft dan de HR++ klasse, of hoger. Dit staat ook voorgeschreven in het bouwbesluit. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte ook nauwelijks via het glas naar buiten kan worden doorgegeven. Verder wordt er gebruikgemaakt van EPDM afdichtingen voor de ramen. Hiermee wordt tocht voorkomen. Dat is belangrijk, want tocht betekent altijd dat er warmte verloren gaat. En het is bovendien heel vervelend om de tocht door je nek te voelen als je lekker op de bank zit.

Nauwelijks onderhoud, dus geld besparen

Zeg de schilder maar vaarwel als jouw huis kunststof kozijnen heeft. Moderne kunststof kozijnen zijn bestand tegen zon en regen. Ze gaan niet rotten of verkleuren. Oudere kunststof kozijnen willen nog wel eens een geel-achtige kleur krijgen na een jaar of tien, dit komt dan door het gebruik van weekmakers in het kunststof. Moderne, kwalitatieve kozijnen hebben hier gelukkig geen last meer van. Zo vertelt Het Kozijnenhuis, een leverancier van goede kunststof kozijnen.

Als je af en toe de ramen lapt, en de kozijnen ook even schoonveegt met een natte doek, dan zien ze er altijd als nieuw uit. Je hebt er bijna geen werk meer mee.

De meerwaarde van kunststof kozijnen in jouw woning

Uitstraling die past bij het type woning

Iedere woning heeft zo zijn eigen uitstraling. Strakke, moderne huizen vragen om strakke kozijnen. In oudere woningen is het vaak mooi om een kozijn te kiezen met een houtnerf-afwerking. Dan zie je vanaf de stoep echt niet dat de kozijnen van kunststof zijn.

Bovendien zijn kunststof kozijnen leverbaar in alle mogelijke RAL kleuren. Dus je kunt altijd een kleur vinden die past bij de bouwstijl van je huis. Ook het gebruik van roedes in de ramen, kan een belangrijk detail zijn voor het behoud van de oorspronkelijke stijl van jouw huis. Niets is te gek. Vraag een adviseur eens naar de mogelijkheden, je zult versteld staan van wat er allemaal mogelijk is!

Zelf doen? Of laten doen?

Het inmeten van nieuwe kozijnen is een specialistisch klusje. Dat kun je beter aan een vakman overlaten. Als je nog nooit nieuwe kozijnen hebt gemonteerd, is het ook echt aan te raden om de vervanging over te laten aan een specialist. Je kunt uiteraard wel een deel van de kosten uitsparen door bijvoorbeeld zelf de oude kozijnen te demonteren en af te voeren. Ook het opruimen van de bouwplaats kun je zelf doen, dit scheelt ook weer manuren en daarmee kosten. Je kunt in ons overzicht van bouwmarkten zien waar je terecht kunt om eventueel benodigd gereedschap te kopen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons