De lente is weer te voelen om ons heen. De dagen zijn langer en de bloemen groeien weer. Nu dat het weer uitnodigend is om in de tuin te werken, wordt het tijd om de tuin weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Het is heerlijk om weer buiten bezig te zijn en te genieten van de bloemen en om groenten te planten. In dit artikel delen we 4 leuke klusjes die je kunt doen om jouw tuin helemaal lenteklaar te maken. 

Opruimen en schoonmaken

Voordat er weer gewerkt kan worden in de tuin is het belangrijk om de tuin klaar te maken voor de lente. Het eerste klusje is om de oude bladeren te verwijderen, takken en ander afval dat tijdens de winter in de tuin is beland. Maak ook de plantenbakken schoon en verwijder onkruid dat te vinden is in de tuin. Ook is het slim om de tuinmeubelen schoon te maken en klaar te zetten voor gebruik. Daarnaast is het een goed idee om het terras schoon te maken en eventueel een nieuwe laag zwarte beits toe te voegen. Zwarte beits zorgt voor een mooie en strakke uitstraling van het terras en beschermt het hout tegen het weer. Het is een klusje dat niet veel tijd kost, maar wel een groot verschil maakt in de uitstraling van je tuin.

Planten en bloemen 

Planten en bloemen 

In de lente komen de planten en bloemen weer tot leven, maar het is ook belangrijk om deze goed te verzorgen. Controleer of er planten zijn die gesnoeid moeten worden en geef de planten die dat nodig hebben nieuwe aarde en een knipbeurt. Verschillende soorten planten en bloemen hebben een ander moment wanneer ze gepland moeten worden en wanneer ze uit de grond komen. Plant daarom van tevoren al nieuwe bloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten om de tuin op te fleuren.

Moestuin voorbereiden

Als je een moestuin hebt, is het in de lente het perfecte moment om deze voor te bereiden voor het nieuwe seizoen. Vers de bodem op door de grond los te maken en voeg eventueel compost toe om de bodem te verrijken. Het is leuk om de favoriete groentes van je familie of vrienden te planten zodat je ze in de zomer kunt verrassen met eigen gemaakte groentes. Vergeet niet om ze regelmatig water te geven en onkruid te verwijderen zodat de planten zonder zorgen kunnen groeien..

Tuinmeubelen opfrissen

In de lente kun je vaak al lekker buiten zitten, mits het weer het toelaat. Het is daarom handig om de tuinmeubelen op te frissen voor de lente. Geef de tuinmeubelen een nieuwe laag verf of beits van Fixza, zodat ze er weer als nieuw uitzien. Kies voor vrolijke kussens en accessoires om de tuin op te vrolijken en een gezellige sfeer te creëren. Vergeet niet om ook de verlichting in de tuin te controleren en eventueel nieuwe lampen te plaatsen voor de lange lente-avonden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons