Is jouw huidige radiator in huis nodig aan vervanging toe? Dan is het hoog tijd om eens te kijken naar een nieuwe radiator. Als je een nieuwe radiator wilt kopen, is het echter wel goed om rekening te houden met een aantal zaken. Het is van belang dat de nieuwe radiator natuurlijk wel bijdraagt aan het wooncomfort in huis. En dat niet alleen, want een radiator heeft ook invloed op de energierekening. De juiste keuze maken is daarom belangrijk. En dit kan best even lastig zijn, want er zijn veel verschillende soorten radiatoren waar je uit kunt kiezen. Waar je allemaal op moet letten als je een nieuwe radiator wilt kopen? Hieronder zetten wij wat handige tips voor je op een rij!

Kijk naar het vermogen dat je nodig hebt

Het eerste wat belangrijk is om over na te denken als je een nieuwe radiator wilt aanschaffen, is hoeveel vermogen je nodig denkt te hebben om een bepaalde ruimte in huis te verwarmen. Het is vaak zo dat de wat goedkopere radiatoren relatief weinig vermogen leveren. Dit in tegenstelling tot de vaak iets duurdere radiatoren, die meestal wel in staat zijn om een hoog vermogen te leveren. Waarom het belangrijk is om te kiezen voor een radiator met hoog vermogen? Omdat je hiermee in staat bent om een grotere ruimte te verwarmen. Als je bijvoorbeeld een radiator met weinig vermogen plaatst in een grote woonkamer, kan het zo zijn dat het niet het gewenste resultaat levert.

Om het vermogen te berekenen dat je nodig hebt voor in huis, is het handig om een capaciteitsberekening te maken. Dit kun je laten doen door een professional op dit gebied, maar ook online zijn diverse tools te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Zodra je dit weet, wordt het een stuk makkelijker om een radiator te kiezen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Kies de juiste afmetingen

Kies de juiste afmetingen

Als je eruit bent hoeveel vermogen je nodig hebt bij een nieuwe radiator, is het goed om te kijken naar de ruimte die je nodig hebt voor deze radiator. Het is tenslotte wel van belang dat je een radiator koopt die goed in een bepaalde ruimte in huis geplaatst kan worden. Heb je voldoende ruimte in huis? Dan kan het bijvoorbeeld een goede optie zijn om te kiezen voor een horizontale radiator. Heb je maar weinig ruimte op de locatie die je wilt verwarmen? Dan kan het juist weer verstandig zijn om een verticale radiator aan te schaffen. Zorg er dus voor dat je voordat je een radiator koopt, je goed weet welke afmetingen hierbij mogelijk zijn. Het moet tenslotte wel goed passen.

Kies een radiator die bij de ruimte past

Een andere tip die je in je achterhoofd kunt houden als je op zoek bent naar een nieuwe radiator, is om te kijken naar een radiator die goed bij de ruimte past. Je hebt een ruimte gekozen waar je graag een radiator zou willen plaatsen. Dat is goed, maar nu is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een radiator die bij deze ruimte past. Er zijn veel verschillende soorten radiatoren, waarbij de ene radiator meer geschikt is voor de ene ruimte en een andere radiator weer voor een andere ruimte. Waar je bijvoorbeeld voor een horizontale of verticale radiator kunt kiezen voor in de woonkamer, is een designradiator in de badkamer weer geschikt. Lees jezelf hier goed over in en kies dus voor een radiator die geschikt is voor de ruimte die jij hebt gekozen.

Passend bij jouw interieur

Als je nu toch een nieuwe radiator nodig hebt, kun je er net zo goed eentje kiezen die goed bij jouw interieur past. Radiatoren zijn er tegenwoordig namelijk in veel soorten, waardoor dit goed te realiseren is. Het oog wil ook wat, dus ga op zoek naar een stijlvolle radiator. Niet alleen is het functioneel omdat het een ruimte kan verwarmen, zo ziet het er ook nog eens leuk uit in je interieur. Door het een beetje te laten matchen met jouw interieur, wordt het een mooi geheel. Zo hoef je de radiator dus zeker niet meer te verstoppen achter een gordijn of kast, want een stijlvolle radiator mag gewoon zichtbaar zijn!

Als jij binnenkort gaat starten met de zoektocht naar een nieuwe radiator, houd deze tips dan zeker in gedachten. De tips hierboven kunnen jou er namelijk bij helpen om jouw zoektocht makkelijker te maken. Dan maak jij straks een goede investering waar je veel profijt van gaat hebben!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons