Wanneer er een volledige badkamer verbouwing op de planning staat, vraag je je misschien af wat juist wel en niet in de nieuwe badkamer komt te staan. Belangrijk is om de ruimte efficiënt in te richten, aangezien de meeste mensen beperkte ruimte hebben in de badkamer. De juiste keuzes maken, kan soms lastig zijn. Dit artikel geeft dan ook handige tips om de juiste keuzes te maken voor de aankomende nieuwe badkamer. Zo sta je elke keer weer versteld, op een positieve manier, wanneer je de badkamer binnen loopt. En kan je nog lang nagenieten van de nieuwe badkamer.

Een douche of juist een bad?

De belangrijkste vraag voordat de badkamer volledig op de schop gaat, is of de badkamer een douche krijgt of toch juist een bad. In een badkamer met beperkte ruimte is het in de meeste gevallen verstandiger om een douchecabine te plaatsen, aangezien dit minder ruimte in beslag neemt dan een bad. Is de ruimte er wel en kunnen de beide elementen geplaatst worden? Dan kan er uiteraard gekozen worden om ook een bad te plaatsen in een badkamer. Een vrijstaand bad met mooie kraanonderdelen, creëert een sfeer alsof je je bevindt in een spa. Wil je nu toch beide elementen, maar is er beperkte ruimte in de badkamer, dan kan er ook altijd nog gekozen worden voor een combinatie. Hierbij wordt een bad geïnstalleerd, waarin ook gedoucht kan worden. Zo kan je profiteren van beide opties met de beperkte ruimte die er is.

Badkamer elementen

Badkamer elementen

Naast een bad en een douche, wil je natuurlijk dat de badkamer is voorzien van de andere elementen die een badkamer een badkamer maken. Denk hierbij aan het installeren van een toilet, het ophangen van handdoekrekken en het plaatsen van een wastafel. De keuze van het toilet kan gebaseerd worden op de douche of het bad. Heb je een zwarte badkuip. dan is het misschien mooi om hier het toilet op te baseren. Zo kan er ook gekozen worden voor een zwart toilet. Heb je meerdere personen in het huishouden? Dan kan het handig zijn om een dubbele wastafel te installeren, zodat meerdere personen in staat zijn om de eigen verzorging te doen. Door daarnaast ook een veelzijdigheid aan handdoekrekken op te hangen, zorg je ervoor dat iedereen een droge handdoek heeft wanneer de persoon uit de douche of het bad stapt. 

Door goede keuzes te maken en de ruimte efficiënt in te richten, zorg je ervoor dat de ruimte optimaal wordt benut. Zo kan je nog lang nagenieten van de nieuwe verbouwde badkamer. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons