Goede dakbedekking is noodzakelijk als je een woning, garage, schuur of uitbouw goed wilt beschermen. Op een woning met een schuin dak worden vaak dakpannen aangebracht. Maar welke mogelijkheden zijn er voor huizen en gebouwen met een plat dak? Hieronder staan 4 soorten dakbedekking op een rij die geschikt zijn voor platte daken.

1. EPDM dakbedekking

EPDM is momenteel een van de populairste soorten dakbedekking voor platte daken. Dit komt onder andere door de lange levensduur. EPDM van hoge kwaliteit kan wel 50 jaar meegaan! Het materiaal is een synthetische rubber dat erg sterk en tegelijkertijd elastisch is. Hierdoor zal het niet zomaar scheuren en niet snel slijten. De Redfox EPDM dakbedekking is daarnaast erg dun en licht van gewicht. Het aanbrengen gaat zo heel eenvoudig. Met gebruik van een instructievideo of een duidelijk stappenplan kan iedere thuisklusser er zelf mee aan de slag. Je bevestigt de EPDM dakbedekking op allerlei soorten ondergronden met lijm. Het is ook goed te combineren met isolatieplaten.

2. Bitumen (roofing)

Bitumineuze dakbedekking wordt ook wel roofing of dakleer genoemd. Het bestaat uit aardolie in combinatie met polyester, glasvezels of kunststofvezels. Bitumen zijn verkrijgbaar als stroken of in vloeibare vorm. Om de dakbedekking goed te laten hechten, wordt er vaak een brander gebruikt. Als je zelf een plat dak wilt bedekken, is het daarom handiger om een EPDM pakket aan te schaffen. Roofing is goedkoper in aanschaf, maar heeft ook een kortere levensduur en is lastig zelf aan te brengen.

Bitumen (roofing)

3. PVC dakbedekking

Een ander materiaal waarmee je een plat dak kunt bedekken, is polyvinylchloride. PVC is een kunststof dat je net zoals EPDM op het dak lijmt of met behulp van warme lucht bevestigt. Afhankelijk van de dikte en kwaliteit gaat PVC 20 tot 35 jaar mee. Het materiaal is flexibel, maar wordt na verloop van tijd steeds gevoeliger voor scheuren.

4. Groendak

Tot slot zou je kunnen kiezen voor een groendak. Het platte dak wordt hierbij bedekt met diverse grassen, mossen, planten en kruiden. Al het groen is een natuurlijke vorm van isolatie en draagt daarnaast bij aan de biodiversiteit in de omgeving. Om ervoor te zorgen dat het groene dak niet gaan lekken, moet er een stevige en waterdichte onderlaag worden aangebracht. EPDM is hier erg geschikt voor. Zet niet zomaar wat willekeurige planten op het dak, maar verdiep je van tevoren in de beste opties. Laagblijvende planten hebben bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig en zullen minder snel overwoekeren.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons