Een traditioneel kantoor is nou niet de eerste plek die in je opkomt voor energie, inspiratie en een positieve sfeer. En dat terwijl dit juist de factoren die je nodig hebt voor een productieve werkdag waar je zelf ook gelukkig van wordt. Maar gelukkig kun je hier zelf (of samen met je management uiteraard) verandering aan brengen! Of je nu vanuit huis werkt of op het kantoor, met een paar leuke do-it-yourself projectjes en aanpassingen creëer je in no-time jouw perfecte werkplek!

De do’s en don’ts voor een comfortabel kantoor.

Het inrichten van je kantoor lijkt zo simpel, een bureau met stoel, een kastje voor je archieven en een foto van je favoriete moment om je op te fleuren tijdens de lange werkdag. Maar toch lijkt deze traditionele vorm van een kantoorinrichting niet altijd het gewenste effect te hebben, je wilt meer uit de ruimte halen waar je zo’n 6 tot 8 uur per dag spendeert. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om het meeste uit je werkplaats te halen.

Kies voor een passend bureau met goede bureaustoel

Als meest prominente meubelstuk in de meeste kantoren is de keuze voor een bureau dat bij jou past hartstikke belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistisch bureau voor je laptop en kopje koffie, zonder andere dingen waardoor je gemakkelijk wordt afgeleid. Of ga juist voor een groot bureau dat bij jouw stijl past, of je nu van modern, klassiek of uniek houdt. Uiteraard hoort hier een goede bureaustoel bij, zeker als je veel zit tijdens het werk is het belangrijk dat jouw bureaustoel de juiste hoogte, stevigheid en comfort heeft.

Verf je kantoormuren!

Verschillende kleuren kunnen veel doen met jouw humeur, zo blijkt dat de kleur groen je actiever en alerter maakt, oranje zorgt voor meer creativiteit en blauw helpt je productiviteit. Is het niet mogelijk om zomaar een muur te schilderen? Geen zorgen, met leuke accessoires die bij jou passen zoals schilderijen, een tapijt, kussens in deze kleuren haal je het meeste uit je werkplek.

Planten op het kantoor voor een groene, frisse omgeving

Planten op het kantoor voor een groene, frisse omgeving

Voeg een paar prachtige, makkelijk te onderhouden kantoorplanten toe aan je inrichting. Planten voor op kantoor hebben ontzettend veel voordelen, want met meer groen in huis kan je stressgehalte verlaagd worden. Daarnaast verbeteren planten de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit van jouw werkplaats, hartstikke belangrijk voor je concentratie en gezondheid.

Uiteraard zijn er ook een paar belangrijke dingen die je moet vermijden om het meeste uit je kantooromgeving te halen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Don’t overdo it!

Te veel frutsels, kleurcontrasten en extra dingetjes zorgen juist voor afleiding en een gevoel van onrust. Zorg ervoor dat je ook rust creëert in je omgeving, door middel van een aantal neutrale kleuren of een frisse zit- of denkplek met kantoorplanten.

  • Kies voor de juiste kantoorplanten

Voordat je jouw kantoorplanten aanschaft, denk dan goed na over de verzorging van de plant, de groei en ideale standplaats – aangezien de plantenverzorging wel in jouw werkdag moet passen. Gelukkig is er een breed scala aan kantoorplanten die bijna geen verzorging nodig hebben. Weet je niet precies welke kantoorplant het beste op jouw werkplek past? Vraag dan om advies over je kantoorbeplanting aan een expert.

  • Zorg voor voldoende opbergruimte

Probeer elke dag een moment te nemen om je werkplek te ordenen, gooi onbelangrijke papieren weg, sorteer belangrijke papieren met een overzichtelijk systeem en berg ze op en geef al je benodigde bureauaccessoires een vaste plek. Opgeruimd staat netjes!

Maak een moodboard met jouw favoriete kleuren, kantoormeubels en kantoorplanten voor jouw ideale werkplek en ga vandaag nog aan de slag met je eigen do-it-yourself kantoor make-over. Maak het jezelf helemaal makkelijk door jouw favoriete planten online te bestellen, zodat je niet eens de deur uit hoeft!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons