Droom jij stiekem al lang van een retro badkamer met knappe tegel patroontjes en gekleurde wasbakken? Tijd om er werk van te maken dan! Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen retro badkamer te creëren? Met deze tips geef jij jouw badkamer zo een make-over en maak je je vanaf nu ‘s ochtends klaar in jouw eigen retro badkamer!

Kleurenschema

Kies om te beginnen voor een kleurenschema dat past bij de retrostijl. Pasteltinten zoals mintgroen, babyblauw of zachtroze waren erg populair in de jaren ‘50 en ‘60 en zijn dus een prima keuze voor jouw retro badkamer. Durf deze kleuren ook te gebruiken voor grotere badkamermeubels zoals je pompbakken, douche of toilet en niet enkel voor kleine accessoires. 

Tegels

In de retroperiode werd veel gebruikgemaakt van tegels om de authentieke uitstraling te versterken. Denk aan mozaïektegels in verschillende kleuren of zwart-witpatronen. Je kunt ook kiezen voor metro- of zeshoekige tegels die toen veel gebruikt werden. Tegels kunnen zowel op de vloer van de badkamer als tegen de wand gebruikt worden. 

Sanitair

Het sanitair in jouw badkamer is dé eyecatcher voor jouw retro interieur. Zorg er dus voor dat deze echt een vintage uitstraling hebben en vermijd hedendaagse, witte badkamermeubelen. Kies liever voor een vrijstaand bad op pootjes, een gekleurde wastafel of douchekop of een toilet met een hoge stortbak. Deze elementen zullen jouw badkamer meteen terug katapulteren naar de jaren 50. 

Sanitair

Verlichting en accessoires

Kies verlichtingsarmaturen en accessoires die passen bij de retrostijl. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen met een vintage uitstraling of een kroonluchter met kristallen. Voeg ook enkele retro-accessoires toe, zoals een antieke spiegel, een kaptafel of retro badkameraccessoires zoals zeepdispensers en tandenborstelhouders.

Raamdecoratie 

Trek je retro thema ook door in de raamdecoratie van je badkamer, zoals gestreepte gordijnen, rolgordijnen met een retro patroontje of houten jaloezieën. Deze zullen de retro look van jouw badkamer alleen nog maar versterken en een nostalgische sfeer creëren. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons