Wil je een slimme woning creëren? Dan is ets domotica wellicht iets voor jou. Dit is een systeem dat gebruikt wordt om verschillende componenten van een woning met elkaar te laten communiceren. KNX is een open standaard, wat betekent dat verschillende fabrikanten hun producten hierop kunnen laten aansluiten. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met een specifiek merk voor al je slimme producten. Benieuwd hoe je jouw huis slimmer kunt maken? In dit artikel delen we 3 handige tips.

Tip 1. Investeer in een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een geweldige investering als je jouw huis slimmer wilt maken. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis op afstand regelen, zodat je altijd een comfortabel klimaat hebt wanneer je thuiskomt. Bovendien kan een slimme thermostaat je helpen om energie te besparen door automatisch de temperatuur aan te passen op basis van jouw dagelijkse routine en voorkeuren.

Er zijn veel slimme thermostaten op de markt. Deze apparaten hebben functies zoals geofencing, waarmee de thermostaat weet wanneer je thuis bent en automatisch de temperatuur kan aanpassen. Ook kun je de thermostaat bedienen met je stem, via een app op je smartphone of met een smart home hub.

Investeer in een slimme thermostaat

Tip 2. Maak gebruik van slimme verlichting

Slimme verlichting is een andere handige manier om je huis slimmer te maken. Met slimme verlichting kun je de verlichting in je huis op afstand bedienen en de kleur en intensiteit aanpassen aan jouw voorkeuren. Dit biedt niet alleen meer comfort en gemak, maar kan ook helpen om energie te besparen door de verlichting automatisch uit te schakelen wanneer er niemand in de kamer is.

Er zijn veel slimme verlichtingsoplossingen beschikbaar, en deze systemen werken meestal met een app op je smartphone. Ze kunnen ook worden bediend met spraakassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa.

Tip 3. Installeer slimme beveiligingsapparatuur

Een slimme beveiligingssysteem kan je gemoedsrust geven en je huis veiliger maken. Slimme beveiligingsapparatuur omvat vaak slimme deursloten, slimme camera’s en bewegingssensoren die je kunt bedienen via een app op je smartphone. Hierdoor kun je op afstand zien wie voor je deur staat, meldingen ontvangen wanneer er beweging is gedetecteerd en deuren ontgrendelen vanaf elke locatie.

Ook voor slimme beveiligingsapparatuur zijn er diverse oplossingen mogelijk. Je kunt dit  bedienen met onder andere een app op je smartphone.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons