De warme maanden van het jaar komen eraan. We kunnen niet wachten! Eén van de leuke dingen om te doen in de lente en zomer? Buiten eten, in eigen tuin of op eigen balkon. Daar komt wel iets meer bij kijken dan bij binnenshuis eten – maar met deze tips maak je het tot een succes.

Barbecueën maar!

Het is toch wel dé populairste manier van buiten dineren: barbecueën. Het heeft iets gezelligs! Een barbecuediner duurt lekker lang en er zijn allerlei hapjes om uit te kiezen. Leg vis en vlees op de barbecue, maar net zo goed vegetarische ingrediënten. Op een kwalitatieve barbecue kan alles goed worden bereid. Denk aan een Big Green Egg: een premium barbecue waarmee je kunt grillen, bakken, roken en stomen. Het is dus eigenlijk een complete buitenkeuken. Daar kom je het voorjaar en de zomer prima mee door. Bij een barbecueavond horen trouwens ook aanvullende hapjes, zoals stokbrood met dips of een salade. Dat wordt smullen!

Barbecueën maar!

Eten buiten goed afsluiten

Het eten dat we buiten neerzetten, trekt al gauw insecten aan. Met name als je een bepaald gerecht een tijdje buiten wilt laten staan, als je alvast de voorbereidingen aan het treffen bent of juist tijdens een lang diner, is het zaak om de boel goed af te dekken. Zo voorkom je dat er plotseling een wesp in je salade rondloopt! Je kunt bakken, borden en schalen afdekken met aluminiumfolie of vershoudfolie. Maar een praktischere en duurzamere keuze is het gebruiken van een afsluitbare saladebox of bewaardoos, bijvoorbeeld van Mepal. Zo kun je het eten prima een tijdje buiten laten staan!

Comfortabele tuinmeubels

Binnenshuis vind je het belangrijk om voor een goede tafel en bijbehorende eetkamerstoelen te kiezen. Richt hier ook in de tuin je aandacht op! Er zijn veel verschillende tuinmeubels te vinden: ga op zoek naar comfortabele designs, waar je het liefst urenlang aan plaatsneemt. Je vergroot je tuingeluk aanzienlijk als je hier slimme keuzes in maakt.

Locatie van de eetplek in de buitenlucht

Denk goed na over de precieze locatie van de eetplek in de buitenlucht. Zeker als je een wat ruimere tuin hebt, heb je hier verschillende keuzes in te maken. Zo is het aan te raden om een plekje in de zon uit te kiezen, om ’s avonds nog wat zonnestralen mee te pakken. Maar er valt ook weer iets te zeggen voor dineren onder een overkapping, zodat je ook in de vroege lente en in de nazomer gewoon buiten kunt zitten.

Gezellige aankleding

De laatste tip: vergeet de gezellige aankleding niet! Je hoeft heus niet voor elk diner alles uit de kast te trekken, maar wat sfeervolle decoratie staat in een handomdraai op tafel. Van een leuk tafelkleed tot een gezellig windlicht, van een verse bos bloemen tot vrolijke servetten: het maakt de boel net dat stukje meer compleet.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons